SLAVNI REDATELJ

Woody Allen odgovorio na optužbe iz HBO-ove serije: ‘To je napad pun lažI! Istina ih ne zanima‘

Woody Allen i njegova supruga Soon-Yi Previn tvrde da su redatelji serije bili u dosluhu s obitelji Farrow i njezinim poticateljima
Woody Allen
 ANDER GILLENEA/AFP

Američki filmski redatelj Woody Allen i njegova supruga Soon-Yi Previn opisali su HBO-ovu televizijsku seriju "Allen protiv Farrow" kao "napad prepun laži", piše The Hollywood Reporter.

Allen i Previn rekli su da redatelji serije Amy Ziering i Kirby Dick "nisu bili zainteresirani za istinu", da su bili u "dosluhu s obitelji Farrow i njezinim poticateljima" te su im dali "svega nekoliko dana" da odgovore na optužbu da je Allen 1992. godine seksualno zlostavljao svoju tada sedmogodišnju kćer Dylan Farrow.

"Ovi dokumentaristi nisu bili zainteresirani za istinu. Umjesto toga, proveli su više godina surađujući s obitelji Farrow i njihovim poticateljima kako bi složili ovaj napad prepun laži. Woody i Soon-Yi njihov su poziv dobili prije manje od dva mjeseca, a dano im je svega nekoliko da se 'očituju'. Naravno, odbili su", stoji u izjavi bračnog para Allen-Previn The Hollywood Reporteru.

"Kao što je to već desetljećima poznato, ove su optužbe kategorički lažne. Više ih je agencija istražilo i otkrilo da, bez obzira na to kakva su vjerovanja usađena u Dylan Farrow, nikakvog zlostavljanja nikad nije bilo. Nažalost, ne iznenađuje da je ovo emitirala televizijska mreža HBO, koja ima potpisan ugovor s Ronanom Farrowom. Unatoč tome što će ovaj traljavi napad dobiti na pozornosti, on ne mijenja činjenice."

Televizijski i filmski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac u svojoj kritici serije piše da su Ziering i Dick seriju u startu pozicionirali kao pokušaj da se sroza kult nekoć jednog od najvažnijih američkih redatelja.

Nadalje, Polimac piše da je dio optužbi koje su iznesene protiv Allena prilično legitimne te da Dylan Farrow zvuči sugestivno. Njezinu je ispovijed, kaže Polimac, teško samo tako otpisati, ali da je problematična činjenica što joj Ronan Farrow stalno suflira. Uz to, serija, piše Polimac, ponekad nespretno manipulira podacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:36