RODITELJI U PROBLEMU

'X Æ A-12?! TO NE MOŽE U RODNI LIST, PROTUZAKONITO JE!' Partnerica Elona Muska napokon objasnila što zapravo znači neobično ime koje su dali sinu

 
Grimes i Elon Musk
 NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon što su u ponedjeljak dobili prvo zajedničko dijete, tehnološki mogul Elon Musk i pjevačica Grimes otkrili su i bebino ime - sina su, naime, odlučili nazvati X Æ A-12.

No čini se kako ponosni roditelji ovo neobično ime ipak neće moći upisati u djetetov rodni list - kako prenosi portal The Mirror, javnobilježnička služba iz Los Angelesa objasnila je kako je u saveznoj državi Kaliforniji nezakonito uključivanje simbola i brojeva u imena koja se unose u matičnu knjigu rođenih.

Zakon kaže da se u službenoj dokumentaciji mogu pojaviti samo slova abecede, što znači da X Æ A-12 - kratko i jasno - krši takva pravila.

Korisnici društvenih mreža već danima pokušavaju odgonetnuti što dječakovo ime zapravo predstavlja, a njihove neduomice sad je na Twitteru razriješila "novopečena" majka:

- X je nepoznata varijabla, a Æ je vilenjački znak za Ai (ljubav i/ili umjetnu inteligenciju). A-12 je prethodnik našeg omiljenog zrakoplova SR-17, bez oružja, bez obrane, samo brzina, sjajan u bitci, ali nenasilan. I za kraj, A kao arkanđeo (Archangel), moja omiljena pjesma - objasnila je Grimes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:04