VIŠE OD 100 ŽRTAVA

YouTuberica prevarila fanove: Uzela im oko 400 milijuna kuna i pobjegla iz zemlje

Često je objavljivala fotografije na društvenim mrežama na kojima vozi luksuzne automobile, nosi skupe satove i boravi u vilama

Suchata Kongsupachak

 Instagram/Suchata Kongsupachak

Tajlandska YouTube zvijezda Suchata Kongsupachak (30) optužena je da je prevarila tisuće svojih obožavatelja za vrtoglavih 46 milijuna funti (oko 400 milijuna kuna), a sada je navodno pobjegla iz zemlje, priopćila je tamošnja policija.

Suchata ima više od 840 tisuća pretplatnika na YouTubeu, a navodno je prevarila 6000 svojih obožavatelja obećavši im povrat od čak 35 posto ako ulože u njezinu tvrtku koja trguje valutama.

Kongsupachak, koja je inače poznata pod pseudonimom Nutty, često je objavljivala fotografije na društvenim mrežama na kojima se vidi kako vozi luksuzne automobile, nosi skupe satove i boravi u raskošnim nekretninama za koje je tvrdila da ih je stekla trgovanjem valutama. No, sada ispada da je sve to bila laž, a 6000 njezinih fanova nikada nije dobilo obećani profit već su ispali žrtve prevare.

Odvjetnik koji zastupa desetke žrtava rekao je da joj je jedna osoba uplatila čak 424.170 funti na bankovni račun. YouTube zvijezda u travnju je pak priopćila fanovima da je ‘izgubila sav novac koji su uložili zbog - greške u trgovanju‘.

Policija vjeruje da je Kongsupachak pobjegla u Maleziju nakon što je tajlandski sud izdao nalog za njezino uhićenje zbog optužbe za prevaru.

"Suchata je često objavljivala fotografije na društvenim mrežama na kojima je prikazivala svoje luksuzne automobile, satove, torbe i imovinu, tvrdeći da ih je stekla trgujući valutama. Zatim je pozvala svoje fanove i pratitelje da ulažu u njezinu tvrtku, uz jamstvo do 100 posto povrata. Ulaganja su se mogla izvršiti u gotovini ili putem fiducijarnog ugovora", rekla je Wattana Ketumpai, službenica tajlandskog Ureda za istraživanje cyber kriminala, za ‘Nation Thailand‘.

Više od 100 žrtava do sada se javilo kako bi podnijelo tužbu protiv popularne zvijezde YouTubea. Ponuđena je i nagrada u iznosu od 117.753 funti svakome tko može pružiti informacije o tome gdje se Kongsupachak nalazi. Također je zanimljivo da je ona već dvaput promijenila ime. Prije se zvala Leah kongchak i Natthamon Kongchak, prenosi Nation Thailand.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:48