VELIKA FEŠTA

Za 70 godina na tronu, Elizabeta će dobiti kraljevski party: Pogledajte tko joj sve nastupa u čast

Platinstu svečanost u u palači uživo će pratiti 22 tisuće ljudi, a prenosit će se i na BBC One 4. lipnja

kraljica Elizabeta II.

 Andrew Matthews/POOL/AFP

Diana Ross, Queen i Adam Lambert, Duran Duran te Sir Rod Stewart nastupit će na koncertu sa zvijezdama kako bi proslavili platinasti jubilej kraljice Elizabete II. Ispred Buckinghamske palače pojavit će se i Alicia Keys, Hans Zimmer, Mabel i eurovizijski predstavnik Sam Ryder, piše BBC. Platinastu svečanost u palači uživo će pratiti 22 tisuće ljudi, a prenosit će se i na BBC One 4. lipnja. Bit će to ujedno i "kraljevski" povratak gitarista grupe Queen, Briana Maya, koji je prije 20 godina nastupio na krovu palače za Zlatni jubilej.

image

Diana Ross

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Upravo će legendarna grupa Queen i Lambert otvoriti koncert povodom kraljičinih 70 godina na prijestolju. Nastup će zatvoriti veteranka soul pjevačica Diana Ross, koja je rekla da je "apsolutno oduševljena što je dobila poziv za nastup u tako važnoj i povijesnoj prigodi". Ostali angažirani glazbenici su Craig David, Ella Eyre, Elbow, Jax Jones, Celeste, Andrea Bocelli, Sigala i Nile Rodgers. Sudjelovat će i Sir Elton John, iako će njegov nastup biti unaprijed snimljen jer je trenutno na europskoj turneji. Osim glazbenih zvijezda, nastupit će filmske, TV i sportske zvijezde poput Sir Davida Attenborougha, Emme Raducanu, Davida Beckhama, Stephena Fryja i Dame Julie Andrews. Neki će biti tamo osobno, a drugi će se vidjeti na ekranu.

image

Sam Ryder

Marco Bertorello/AFP

BBC je rekao da će se večer "vrtjeti oko globalnih tema koje su se rodile ili razvile tijekom vladavine Njezina Veličanstva". Te teme uključuju modu, sport, okoliš te pop glazbu i mjuzikle iz posljednjih 70 godina. Skladatelji Andrew Lloyd Webber i Lin-Manuel Miranda pomoći će u proslavi mjuzikla, kao i glumačke ekipe "Fantoma iz opere", "Hamiltona", "Sixa", "Kralja lavova"...

Sir David Attenborough će se pojaviti na koncertu, no detalji njegovog angažmana još nisu poznati. Koncert će biti jedno od središnjih proslava jubileja, koji će se održati tijekom četiri dana u lipnju. Ostali događaji uključivat će karnevalsku priredbu na ulicama Londona, na kojoj će nastupiti Ed Sheeran i Sir Cliff Richard; dok će vikendom biti organizirani i obljetnički objedi i paljenje svjetionika diljem svijeta. Platinum koncert koji će trajati dva i pol sata sadržavat će tri pozornice i 3D projekcije preko fasade palače.

image

Ed Sheeran

Valery Hache/AFP

"Imala sam čast sresti kraljicu Elizabetu II. mnogo puta tijekom svog života, uključujući i kada sam bila sa svojom obitelji. Njezino Veličanstvo jest i nastavlja biti nevjerojatna inspiracija mnogima diljem svijeta", kazala je Ross.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:36