POKREĆE POSTUPAK

Za nju se nije čulo godinama, a sad želi stvari istjerati na čistac: Eltona Johna tuži bivša žena

U braku su bili pet godina, a nakon toga je on odlučio progovoriti o svojoj homoseksualnosti
Elton John i Renate Blauel
 David Parker/Alamy/Alamy/Profimedia

Renate Blauel, bivša supruga slavnog glazbenika Eltona Johna, pokrenula je tužbu protiv pjevača na Visokom sudu, što predstavlja izuzetan događaj obzirom da je riječ o ženi koja već desetljećima živi daleko od očiju javnosti.

Prošloga tjedna predala je sudu papire i zatražila izdavanje sudskog naloga protiv protiv bivšeg partnera, stoji u sudskim dokumentima koje je na uvid dobio The Guardian.

Inženjerka zvuka rodom iz Njemačke upoznala je Johna dok je snimao povratnički album 'Too Low for Zero' 1983. godine, a vjenčali su se iduće godine dok su bili na turneji po Australiji. Njihova veza završila je razvodom 1988.

Elton John nakon toga je objavio da je homoseksualac, a nedugo potom upoznao i budućeg partnera Davida Furnisha, s kojime je ostao sve do današnjih dana. U međuvremenu su se vjenčali i dobili dvoje djece.

Blauel se tako opet našla u žiži interesa nakon što je njezin oživljen u prošlogodišnjem filmskom hitu, biografiji 'Rocketman'. Odglumila ju je Celinde Schoenmaker.

image
Renate Blauel i Elton John
Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

Elton John u sudskom nalogu navodi se kao tuženik. Njegov odvjetnik nije ništa želio komentirati pa je zasad nepoznato zbog čega Renate Blauel tuži bivšeg supruga.

Njezin odvjetnik je potvrdio da je Blauel sudu predala papire.

Odbio je komentirati zašto je tražila pomoć Visokog suda u postupku protiv bivšeg supruga nakon dugogodišnje šutnje, ali je rekao da se nada da će spor biti razriješen 'prijateljskim putem'.

U autobiografiji koju je Elton John objavio prošle godine opisao je agoniju koju je prolazio tijekom razvoda od Blauel i borbe da prihvati vlastitu seksualnost.

- Slomio sam srce nekome tko me volio i tko me voli bezuvjetno. Unatoč svoj boli, nema gorčine. Godinama nakon toga, kadgod bi mi se nešto loše dogodilo, mediji bi se pojavili na njezinim vratima, tražili da otkrije prljavi veš, ali ona to nikada nije napravila. rekla bi im da je ostave na miru.

U knjizi je također otkrio da je rijetko s njom kontaktirao nakon razvoda.

- Vidio sam je jednom nakon razvoda. Kada sam dobio djecu, pozvao sam je da dođe u moj dom u Woodsideu jer sam želio da ih upozna. Želio sam je vidjeti, želio sam da bude dio naših života, ali ona je odbila, pa nisam inzistirao. Morao sam poštivati njezine osjećaje, otkrio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:27