NEVOLJE U RAJU

‘Zaboravite osramoćenog princa, glavna tema u kraljevskoj obitelji je eksplozivna Harryjeva ispovijest‘

‘Harry je nevjerojatno odan i zaštitnički nastrojen prema svojoj pokojnoj majci i njenoj ostavštini, i nije odobravao Charlesov brak s Camillom‘

Kraljevska obitelj

 Stefan Wermuth/Afp/Profimedia

Sljedećeg mjeseca kraljica slavi 70 godina svoje vladavine, a princ Charles navodno je svog sina, princa Harryja, i njegovu obitelj, pozvao da tijekom boravka u Velikoj Britaniji odsjednu kod njega kako ne bi bili bez policijske zaštite koju su izgubili preseljenjem u SAD.

Iako Charles navodno želi pomoći sinu kako ne bi morao snositi osobne troškove osiguranja, The Sun piše kako to nije i glavni razlog njegova poziva. Naime, špekuliraju kako Charlesa zapravo brine da će knjiga njegovog mlađeg sina biti udarac za njegovu suprugu Camillu, vojvotkinju od Cornwalla.

“Zaboravite sagu o princu Andrewu, glavna tema rasprave u Clarence Houseu je Harryjeva knjiga – i šteta koju bi mogla prouzročiti", otkrio je neimenovani izvor te dodao: “Postoji zabrinutost zbog Harryjevih prisjećanja na Camillin ulazak u kraljevsku obitelj i kako ga je njena dugotrajna romansa s Charlesom oštetila od malih nogu".

Naime, Charles je njegovu majku, prerano preminulu princezu Dianu, dugi niz godinu varao upravo s Camillom koju je upoznao još 1970. godine.

“Harry je nevjerojatno odan i zaštitnički nastrojen prema svojoj pokojnoj majci i njenoj ostavštini, i nije odobravao Charlesov brak s Camillom. Razumljivo je da su mu rane godine poslije smrti njegove majke bile nevjerojatno teške, a sad bi mogao javno okriviti Camillu za mnogo toga što vjeruje da je pošlo po zlu u njegovom djetinjstvu te za traumu koju je cijela situacija izazvala", otkrio je kraljevski izvor.

image

Princ William, Princ Harry, David Attenborough i Princ Charles

Niklas Halle‘n/Afp/Profimedia

“Charles je, s druge strane, duboko zaštitnički nastrojen prema Camilli. Posljednje što mu treba - posebno u godini slavlja koja bi trebala biti vezana uz kraljicu - je napad na Camillu u trenutku kada su je ljudi konačno prihvatili", zaključio je izvor.

Prošle godine Harry je zapanjio monarhiju nakon što je objavio da je potpisao ugovor o knjizi u kojoj bi trebao ispričati svoju životnu priču.

“Princ Harry će prvi put podijeliti konačan prikaz iskustava, avantura, gubitaka i životnih lekcija koje su mu odredile život. Harry će u knjizi ponuditi iskreni osobni portret, onaj koji čitateljima pokazuje da se iza svega što misle da znaju krije inspirativna i hrabra ljudska priča", izjava je njegovog izdavača.

Charles se nada da će, ako pozove Harryja da ostane kod njega, moći razgovarati s njim o knjizi i pitati ga ima li u njoj nešto što bi trebao znati prije njena objavljivanja. Također, očajnički želi vidjeti svoje unuke, Archieja i Lilibet koju tek treba upoznati.

Harryjeva i Meghanina kontroverzna biografija "Finding Freedom" koja je objavljena 2020. dovela je do još većeg razdora između oca i sina.

Kao što je do sada dobro poznato, u studenom je Meghan priznala da je pomogla autorima u njihovom istraživanju, što je dovelo do potresnih tvrdnji da su vojvoda i vojvotkinja bili žrtve rasističkih komentara o njihovu sinu Archieju.

Od tada je Charles prozivan kraljevskim rasistom - što je njegovo osoblje bijesno odbacilo kao "fikciju".

Uz prozivanje za rasizam, par je Charlesa optužio i za to da je razbaštinio svog mlađeg sina. Unatoč tome, Harry i Meghan i dalje su bili navedeni kao primatelji novca od Charlesovog prihoda od vojvodstva Cornwalla, iako su se odrekli svoje kraljevske uloge.

image


Prince Harry i Meghan Markle

Erik Pendzich/shutterstock

“Harry je još uvijek bijesan na svog oca te u javnosti tvrdi da ga financijski više ne podržava, unatoč objavljenim kraljevskim računima koji sugeriraju da to nije istina", otkrio je izvor.

Naravno, Charles je bio taj koji je snosio račun i za njihovo spektakularno vjenčanje 2018. godine te je Meghan doveo i do oltara umjesto njenog oca Thomasa, s kojim nije u dobrim odnosima.

"Mislim da ne bismo trebali upirati prstom ili okrivljavati nekoga, ali svakako kada je roditeljstvo u pitanju, ako sam doživio neki oblik boli ili patnje zbog svog oca, pobrinut ću se da prekinem taj krug i takvo ponašanje ne prenesem na svoje dijete", rekao je Harry u prošlogodišnjem intervju kod Oprah Winfrey.

“Charles je zbog izlaska knjige sa svojim starijim sinom Williamom podijelio svoju zabrinutost te od njega traži da se založi za Camillu, u slučaju da ju Harry u knjizi napadne. Ali koliko god William volio svog oca, malo je vjerojatno da će se htjeti miješati. Vjerojatno će pokušati ostati neutralan", otkrio je izvor.

Kraljica je duboko ožalošćena preseljenjem Harryja i Meghan u SAD i povlačenjem s kraljevskih dužnosti, a još nije ni upoznala svoju sedmomjesečnu praunuku Lilibet, koja je ime dobila u njezinu čast.

Sljedećeg mjeseca kraljica će proslaviti 70 godina na prijestolju, uz niz posebnih događaja kojima će obilježiti tu priliku, te se izrazito veseli povratnicima iz SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:08