BILA NA ODVIKAVANJU

Zanosna plavuša otkrila da je bila zlostavljana, a onda i šokirala neprepoznatljivom fotkom: ‘Nisam voljela sebe‘

Nekadašnja zanosna plavuša odlučila je pokazati kako je izgledala tijekom najtežih trenutaka svoje borbe s ovisnošću

Jessica Simpson

 Instagram

Glumica i pjevačica Jessica Simpson objavila je fotografiju na Instagramu i šokirala obožavatelje svojim neprepoznatljivim izgledom. Riječ je o fotografiji koja je nastala prije četiri godine dok je Jessica imala problema s alkoholom i uzimala tablete.

U svojim je memoarima 41-godišnjakinja otkrila da je trijezna od 2017. godine, a nekadašnja zanosna plavuša odlučila je svima pokazati kako je izgledala tijekom najtežih trenutaka svoje borbe s ovisnošću.

U ružičastoj trenirci i u zamračenoj sobi Jessica izgleda neprepoznatljivo, a njezino 'podbuhlo' lice i zbunjen te pomalo izgubljen pogled zabrinuli su obožavatelje.

"Ova osoba koja je sjedila tog ranog jutra 1. studenog 2017. je neprepoznatljiva verzija mene. Imam još toliko toga za otkriti i istražiti o sebi. U tom sam trenutku znala da ću pronaći svoje svjetlo, pobijediti u svojoj unutarnjoj bitci i povratiti samopouzdanje te hrabro krenuti dalje", napisala je Jessica i dodala da je morala prestati piti te da je cijelo to iskustvo za nju bilo vrlo iscrpljujuće.

"Nisam željela gledati unatrag sa žaljenjem i grižnjom savjesti zbog bilo kojeg vlastitog izbora do kraja mog života na ovom prekrasnom svijetu. Ne mogu vjerovati da su prošle četiri godine! Osjećam se kao da su možda prošle dvije. Mislim da je to dobra stvar. Toliko je stigme oko riječi 'alkoholizam' i te etikete alkoholičara. Pravi posao koji sam trebala odraditi bilo je prihvatiti neuspjeh, bol, slomljenost i samosabotiranje. Nije bio problem to što pijem, ja sam bila problem. Nisam voljela sebe. Nisam poštivala moju vlastitu moć i snagu. Danas se poštujem. Pomirila sam se sa strahovima i prihvatila dijelove svog života koji su tužni. Osjećam da sam snažna i duhovno hrabra. Jako sam iskrena i ugodno otvorena prema svima. Slobodna sam", dodala je glumačka i pjevačka zvijezda.

U svojim je memoarima dodatno opisala kako je izgledala njezina borba s ovisnošću. "Ubijala sam se alkoholom i tabletama. Prestati piti bilo je lako jer sam bila ljuta na tu bocu. Bila sam ljuta na to kako me alkohol otupio. Terapija nije bila tako lagana. Uz puno rada uspjela sam dopustiti sebi da osjetim traume kroz koje sam prošla", priznaje Jessica.

Otkrila je i da je kao 6-godišnja djevojčica doživjela seksualno uznemiravanje. Kći njihovih obiteljskih prijatelja ju je zlostavljala kada su dijelile krevet tijekom posjeta prijateljima. "Počelo bi škakljanjem po leđima, a zatim bi prešla na stvari koje su bile krajnje neugodne", priznala je Jessica, koja je o svemu šutjela.

"Htjela sam reći roditeljima. Bila sam žrtva, ali sam se nekako osjećala krivom", rekla je. Ipak, kad joj je bilo 12 godina, odlučila je sve priznati roditeljima Tini i Joeu Simpsonu tijekom jednog putovanja u automobilu. Njezina je majka tada rekla ocu: "Rekla sam ti da se nešto događa." Njezin je otac držao pogled na cestu i ništa nije rekao, ali nakon toga nikada više nisu boravili u kući prijatelja njezinih roditelja.

"Nikada više nismo boravili u toj kući, ali također nismo ni razgovarali o onome što sam im rekla u autu", prisjetila se Simpson, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 10:00