ELVISOVO IMANJE

‘Zauvijek će ostati moj, nikad ga neću prodati‘: Otkriveno tko će naslijediti Graceland nakon Lise Marie Presley

Imanje Elvisa Presleyja, Graceland, nakon njegove smrti naslijedila je jedina kći, a mnoge zanima njegova daljnja sudbina

Priscilla Presley, Lisa Marie Presley, Riley Keough i imanje Graceland

 Profimedia

Poznato imanje Elvisa Presleyja, Graceland, pripast će njegovim unukama. Kćeri nedavno preminule Lise Marie Presley naslijedit će ga prema želji njihove majke.

Imanje u Memphisu tako će podijeliti 33-godišnja Riley Keough te 14-godišnje blizanke Harper i Finley Lockwood, potvrdio je glasnogovornik za People.

Imanje je vrlo popularno među obožavateljima kralja rock‘n‘rolla, a ne samo da je Lisa Marie tamo odrasla, već je na imanju 1977. preminuo i Elvis, i to kad su mu bile 42 godine. Lisa Marie tada je imala samo 9 godina.

Graceland je bio ostavljen Lisi Marie, jedinom djetetu kralja rock‘n‘rolla, kao dio njezina nasljedstva u zakladi nad kojom je ona preuzela kontrolu 1993., na svoj 25. rođendan, te je postala jedina vlasnica imanja.

Kako bi nastavila uspješno upravljati njime, Lisa Marie odlučila je osnovati novu zakladu sa svojom majkom, 77-godišnjom Priscillom Presley. Ona je lukavo osnovala Elvis Presley Enterprises, otvorila Graceland za javnost te obožavateljima ponudila obilaske imanja i mogućnost noćenja, te tako kapitalizirala njegov imidž i masovno obožavanje.

Elvis je slavnu kuću kupio 1957. godine za 100 tisuća dolara, a časopis Rolling Stone 2020. godine pisao je kako je vrijednost Gracelanda procijenjena na čak 500 milijuna dolara.

image

Čim se obogatio, Elvis je u Memphisu je kupio golemo zemljište i na njemu sagradio raskošni Graceland

James Lange/Alamy/Alamy/Pr/

"Graceland je dan meni i zauvijek će ostati moj. A nakon mene, naslijedit će ga moja djeca. Nikada ga nećemo prodati", izjavila je Lisa Marie 2013. godine.

Podsjetimo, Presley je pretrpjela srčani zastoj u svom domu u predgrađu Los Angelesa Calabasasu, a mediji su izvijestili da su bolničari izveli postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njezin puls. Nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu, preminula je.

"Teška srca moram podijeliti razornu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie. Bila je najstrastvenija snažna i najljubaznija žena koju sam ikada poznavala. Molimo za privatnost dok se pokušavamo nositi s ovim velikim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i molitvama. U ovom trenutku neće biti daljnjih komentara", navela je njezina majka Priscilla Presley u službenoj izjavi za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:57