‘SVE JE ISTINITO‘

Završeno ‘celebrity suđenje desetljeća‘ - Johnny Depp je ipak obiteljski nasilnik!

Američka odvjetnica glumice Amber Heard rekla je da presuda "nije iznenađenje" za bilo koga tko je pratio suđenje
Amber Heard; Johnny Depp
 DANIEL LEAL-OLIVAS and Tolga Akmen/AFP

Britanski je sud u ponedjeljak odlučio da američki glumac Johnny Depp (57) nije uspio dokazati da su ga novine The Sun oklevetale kada su ustvrdile da je "tukao svoju suprugu", piše The Associated Press.

Sudac Andrew Nicol ustvrdio je da je tuženi, izdavač The Suna News Group Newspapers, pokazao da je ono što su novine objavile bilo "u većoj mjeri istinito".

Podsjetimo, Depp je bio tužio News Group Newspapers i izvršnog urednika The Suna Dana Woottona jer su te novine u travnju 2018. godine objavile članak u kojem je Depp optužen za fizičko zlostavljanje tadašnje supruge američke glumice Amber Heard (34).

Elaine Charlson Bredehoft, američka odvjetnica glumice, rekla je da presuda "nije iznenađenje" za bilo koga tko je pratio suđenje. "Uskoro ćemo u Sjedinjenim Američkim Državama prezentirati još obimnije dokaze", dodala je.

Depp tuži Heard na sudu u američkoj saveznoj državi Virginiji zbog članka The Washington Posta o obiteljskom nasilju. To bi suđenje trebalo početi iduće godine.

The Sun je rekao da je presuda u njihovu korist "velika pobjeda za slobodu medija" te da su više od 20 godina davali podršku žrtvama obiteljskog nasilja.

"Žrtve obiteljskog nasilja nikada se ne smiju ušutkati i zahvaljujemo sucu zbog pomnog proučavanja slučaja te Amber Heard zbog

Depp i Heard svjedočili su tijekom suđenja o svojoj turbulentnoj vezi i pritom dali protivne iskaze. Par se upoznao 2011. godine na snimanju filma "Dnevnik ruma", a vjenčali su se 2015. godine u Los Angelesu. Iduće su se godine razišli, a rastali su 2017. godine.

Heard je na suđenju bila glavna svjedokinja obrane, a rekla je da se Depp pod utjecajem alkohola i droge pretvarao u nasilnika kojeg je nazivao "Čudovištem". Glumica je rekla da ju je između 2013. i 2016. godine u 14 različitih situacija udarao, šamarao i gurao te da ju je povlačio za kosu i gađao bocama. Navodni napadi dogodili su se u njihovom domu, na Deppovom privatnom otoku u Bahamima i u zrakoplovu.

Depp je spomenute optužbe nazvao bolesnima i lažnima, a ustvrdio je da je Heard bila ta koja je u njihovoj vezi bila agresor. Ustvrdio je da ga je ona udarala te da mu je tijekom jedne svađe u Australiji tijekom snimanja jednog od filmova iz serijala "Pirati s Kariba" bačenom bocom votke odrezala dio prsta na ruci.

Glumac je priznao da je obilato koristio droge, uključujući marihuanu, kokain, ecstasy i gljive, a dodao je da postao ovisan o tabletama protiv bolova iz klase opioida. Opovrgao je da je zbog uzimanja istih postajao nasilan. "Zasigurno nisam nasilna osoba, pogotovo prema ženama", rekao je.

Heard je inzistirala da govori istinu te da je oklijevala s javnim istupom. "Koja je žena ikada profitirala time što je bila žrtva obiteljskog nasilnika", zapitala se Heard na sudu.

Deppov odvjetnik, David Sherborne, optužio je Heard da se lažno predstavljala kao članica #MeToo pokreta. "Ona je nepouzdana svjedokinja i kompulzivna lažljivica", rekao je na sudu Sherborne.

Obje su strane na sudu iznosile dokaze kojima su potkrepljivale svoje tvrdnje.

Ova je odluka velik udarac za Deppa, što financijski, što osobni.

"Reputacije Johnnyja Deppa i Amber Heard nepopravljivo su uništene", rekao je odvjetnik Mark Stephens, specijalist za medijsko pravo.

"O ovom će se slučaju pričati u godinama koje će uslijediti, i to poglavito zbog načina prezentacije dokaza, pitanja koja su se tijekom njega postavljala, pogotovo ona koja se tiču prezentacija slučaja kroz prizmu spolova uključenih strana. Mislim da će ga se proučavati godinama."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:39