ZVIJEZDA ‘BRIDGERTONA‘

Zbog nje su ovih dana svi prikovani uz male ekrane: Tko je lijepa Simone?

U novoj sezoni serije ‘Bridgerton‘ posebnu pozornost privukla je 27-godišnja britanska glumica Simone Ashley

Jonathan Bailey i Simone Ashley

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

Na Netflix su stigle nove epizode omiljene serije 'Bridgerton' i okupile milijune gledatelja pred malim ekranima.

Posebnu pozornost privukla je 27-godišnja britanska glumica Simone Ashley koja se pojavila u ulozi Kate, a njezin lik opisan je kao pametna, svojeglava mlada žena koja ne trpi nikoga. Naime, gledateljima je najpoznatija je po ulozi Olivije Hanan u seriji 'Seksualno obrazovanje' u kojoj je stekla slavu.

Simone Ashley, pravog imena Simone Ashwini Pillai rođena je u Camberleyju u Engleskoj, u tamilskoj obitelji. U intervjuu za Elle otkrila je kako joj je bilo teško odabrati polje umjetnosti jer su njezin otac Gunasekharan i majka Latha intelektualni ljudi. Iako priznaje da su tradicionalni, zapravo su je otac i njegova ljubav prema glazbi, filmu i fotografiji inspirirali da krene u kreativnu karijeru. Njezini roditelji smatraju da je karijera u glumi obećavajuć, ali neizvjestan pothvat jer nema nikakve sigurnosti. Čak i nakon Simoninog pojavljivanja u "Bridgertonu", oni su skeptični u pogledu njezine karijere, no stariji brat uvijek je podržava.

image

Simone Ashley

Instagram

Ashley je debitirala sada već davne 2006. godine u humoristično-kriminalističkoj seriji 'Inspektor Coliandro' kao lik Veene. Riječ je o talijanskoj televizijskoj seriji koju su režirali Marco Manetti i Antonio Manetti, a bazirana je na romanu Carle Lucarelli. Deset godina kasnije, 2016. Simone je zaigrala u fantastičnoj dramskoj televizijskoj seriji 'Vučja krv' koja je namijenjena mlađoj publici, a stvorio ju je Debbie Moon. Zatim je iste godine dobila ulogu u dramskoj televizijskoj seriji 'Krivica'.

Osim što je glumica, Ashley je također talentirana pjevačica i pijanistica. Nakon što se preselila iz Camberleyja u Beaconsfield, počela je učiti klasičnu glazbu, pa čak i pohađala satove klavira. Prije glume, zapravo je odrasla pjevajući klasičnu glazbu, a njezini su glazbeni talenti varirali od pjevanja talijanske opere do sviranja klavira. Također je bila velika obožavateljica glazbenog kazališta. U Maidenheadu postoji kazalište pod nazivom Redroofs Theatre School u kojem je Ashley prvi put sudjelovala u kazališnoj predstavi. Tijekom srednje škole pohađala je školu ArtsEd u Chiswicku, kako bi razvila svoje glumačke vještine.

image

Simone Ashley

Instagram

Posljednjih nekoliko godina glumica je živjela u Los Angelesu i Londonu, ali kaže da nikada nije boravila na jednome mjestu više od godinu dana. Zasad nema ljubavnog partnera jer je fokusirana na svoju profesionalnu karijeru, ali želja joj je imati obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:08