PRITISAK JAVNOSTI

Zbog skandala Sean ‘Diddy‘ Combs odstupio s čela TV mreže: ‘Ionako nije bio involviran u svakodnevno poslovanje‘

Nakon što su tri žene optužile moćnog glazbenog mogula za seksualni napad, Diddy se povukao

Sean ‘Diddy‘ Combs

 Angela Weiss/Afp

Nakon tri tužbe koje ga terete za seksualni napad, rap mogul Sean "Diddy" Combs povukao se s mjesta predsjednika TV mreže čiji je suosnivač, piše BBC. Na Revolt TV-u su na društvenim mrežama istaknuli kako hip-hop zvijezda nije bila involvirana u svakodnevno poslovanje.

Sve je počelo kada je R&B glazbenica Cassie optužila Combsa za silovanje i zlostavljanje, no njih su se dvoje nagodili oko tužbe ubrzo nakon što je ona podignuta. Međutim, tada se javilo još dvoje tužitelja. Combs je zanijekao tvrdnje, rekavši da su te najnovije "otimanje novca". Revolt je u utorak podijelio objavu na društvenim mrežama o njegovom odlasku, napisavši: "Iako gospodin Combs prethodno nije imao operativnu ili svakodnevnu ulogu u poslu, ova odluka pomaže osigurati da Revolt ostane čvrsto usredotočen na našu misiju".

image

Sean P. Diddy Combs i Cassie Ventura 2016.

Chris Delmas/Afp/Profimedia/Chris Delmas/afp/profimedia

Prije nego što je Combs privremeno odstupio s te pozicije, Dawn Montgomery, suvoditeljica Revoltovog podcasta "Monuments to Me", najavila je da se neće prijaviti za treću sezonu serije. Montgomery je na X-u, prije poznatom kao Twitter, napisala: "Ja sam doživjela seksualni napad i ne mogu biti dio emisije koja bi trebala uzdizati crne žene dok Diddy vodi tvrtku". Combs je suosnivač glazbene televizijske mreže i web stranice od 2013. godine, ali ostaje nejasno hoće li se vratiti na mjesto predsjednika. Za sada, nastavlja BBC, nije dao službenu izjavu.

U prvoj od tri tužbe, glazbenica Casandra "Cassie" Ventura optužila je repera za silovanje i seksualnu trgovinu. Dan nakon podnošenja tužbe, predstavnici Combsa i Venture objavili su da su postigli dogovor, ne otkrivajući detalje. Njegov odvjetnik rekao je da odluka o nagodbi nije priznanje nedjela.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Doug Kanter/Afp

Prošlog tjedna, uslijedila je druga tužba u kojoj se tvrdilo kako je Combs seksualno napao studenticu psihologije Joi Dickerson-Neal 1991. godine. Ona je Combsa optužila da ju je drogirao i seksualno napastvovao te to i snimao. Najnovija tužba navodi da su tužiteljica nazvana "Jane Doe" i njezina prijateljica 1990-ih prisustvovale događaju u New Yorku koji je organizirala diskografska kuća kada su upoznale Combsa te pjevača i tekstopisca Aarona Halla. Žena tvrdi da su im dvojica muškaraca nudila piće cijelu noć, a kasnije su ih pozvali u Hallov stan, gdje je kako navodi bila prisiljena na seks s Combsom.

"Ovo su izmišljene tvrdnje koje lažno navode nedolično ponašanje od prije više od 30 godina i podnesene u zadnji čas.", izjavio je Combov predstavnik. Niz pravnih postupaka poklapa se s okončanjem njujorškog Zakona o preživjelim odraslim osobama, koji je navodnim žrtvama seksualnih zločina dopuštao tužbu nakon isteka roka zastare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:22