NAKON 57 GODINA

Žena koja je optužila Boba Dylana za seksualno zlostavljanje odustala od tužbe: ‘Namjerno je uništila dokaze‘

Odbačena je tužba kojom je Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje prije 57 godina u New Yorku

Bob Dylan 1966.

 Hasse Persson/Afp/Profimedia

Žena koja je identificirana kao J.C. optužila je 81-godišnjeg pjevača Boba Dylana da ju je zlostavljao dok je bila dijete u travnju i svibnju 1965. u hotelu Chelsea na Manhattanu.

U pravnim dokumentima koje je pregledao Billboard rekla je da je bila ‘emocionalno i psihički oštećena‘ kada ju je 1965. Dylan navodno zlostavljao. Pjevačev pravni tim rekao je da je tužba ‘lažna, zlonamjerna i klevetnička‘. Na nedavnom saslušanju J.C. je zatražila od suda da odbaci slučaj, stoji u sudskim dokumentima.

Dylanov odvjetnik Orin Snyder iz tvrtke Gibson Dunn rekao je da je ‘slučaj gotov‘ te da je ‘nečuveno što je uopće pokrenut‘.

U tužbi je J.C. rekla da je pjevač ‘iskorištavao‘ svoju poziciju slavne osobe te da joj je davao drogu i alkohol kako bi je ‘seksualno zlostavljao‘.

Slučaj je pokrenut prije isteka roka od godinu dana u državi New York koji dopušta ljudima da tuže bivše zlostavljače.

Brojni povjesničari ukazali su na probleme s pričom o navodnom seksualnom zlostavljanju, napominjući da glazbenik nije bio u New Yorku u vremenskom okviru na koji su navodi ukazivali.

Odvjetnički tim koji zastupa J.C. je sutkinja Katherine Polk Failla upozorila na moguće sankcije, nakon što nisu ispoštovali rok za podnošenje e-mailova i SMS-ova sudu, a koji se smatraju dokazima u ovome slučaju.

Sudac je, pišu strani mediji, odvjetničkom timu J.C., koji čine Daniel W. Isaacs i Peter J. Gleason, rekao: ‘Za ime Boga, dostavite te materijale. Shvaćate li posljedice ako to ne učinite?‘

Odvjetnici tužiteljice naknadno su rekli sucu da ih je ona ‘razriješila dužnosti svojih odvjetnika‘, za što su Dylanovi odvjetnici rekli da je ‘osmišljeno kako bi se izbjegle obveze u vezi dokumenata koje je odredio sud i prijetnja sankcijama.‘

Dylanovi odvjetnici rekli su sucu u pismu da J.C. nije dostavila sudu ‘desetke kritičnih e-mailova za koje znamo da postoje‘ i sugerirali da su dokazi namjerno uništeni, tražeći ‘sankcije za okončanje slučaja i novčane sankcije‘ zbog navodnih kršenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:45