'PJESMA ZA TEBE'

ŽENA U SJENI WHITNEY HOUSTON NAKON VIŠE OD 30 GODINA PREKIDA ŠUTNJU Konačno progovara o strastvenoj ljubavnoj aferi s pjevačicom

 

Sedam godina nakon smrti američke glazbene dive Whitney Houston, njezina dugogodišnja prijateljica Robyn Crawford izdat će ove jeseni memoare “Pjesma za tebe: Moj život s Whitney Houston”.

Bez uvijanja

Sasvim je iz naslova jasno tko je središnja ličnost knjige koja će biti puštena u prodaju u studenom, no već sama najava da ona stiže podignula je ogromnu medijsku prašinu zbog glasina koje su desetljećima pratile odnos Houston i Crawford, a to je da su dvije žene bile daleko više od prijateljica.

Dapače, prema tvrdnjama njima bliskih osoba, Crawford je bila najveća ljubav nesretne pjevačice. A sada, sudeći i po službenim najavama knjiga “A Song for You: My Life with Whitney Houston” mogla bi napokon rasvijetliti njihovu vezu jer Crawford je odlučila i javno istupiti sa svojom stranom priče.

“Nakon smrti Whitney Houston 2012., njezina vjerna, odana prijateljica, Robyn Crawford, maknula se iz fokusa javnosti i sve njihove zajedničke trenutke sreće, divlje avanture koje su prošle zajedno, ali i istinu o najtežim trenucima u životu koje su proživjele, čuvala je samo za sebe, u svom srcu”, stoji u objavi koju je izdavač Dutton poslao medijima.

Prema svemu najavljenom, Crawford je definitivno odlučila prekinuti šutnju dugu nekoliko desetljeća i ispričati “svoju dirljivu i često vrlo kompliciranu životnu priču” na koju je definitivno utjecao njezin odnos s Whitney i to kako u Duttonu tvrde, vrlo živopisno i iskreno. Hoće li Crawford bez uvijanja i direktno potvrditi i njihovu ljubavnu vezu, tek se može nagađati, no prema svemu najavljenom - hoće. U svakom slučaju, ima što za ispričati, jer poznavala je Houston i jako dobro i bila jako dugo dio njezina života.

Okidač za priču

Njihovo prijateljstvo započelo je dok su bile djevojčice u East Orange u New Jerseyju ‘80-ih godina prošlog stoljeća. Postale su praktično nerazdvojne. Crawford je bila uz Houston od početaka njihove karijere, uspona, ali i kada je prolazila kaos užasnog braka s Bobbyjem Brownom.

Radile su zajedno punih 15 godina (toliko je navodno trajala i njihova ljubav), a onda su se 2000. razišle u tišini. Je li to bio okidač za Houston da još više potone u ovisnost, što joj je u konačnici uništavalo ne samo zdravlje nego i blistavu karijeru, vjerojatno se nikad neće saznati. No da je Crawford značajno utjecala na Whitneyin uspjeh, to nitko ne može osporiti.

I danas, sedam godina nakon njezine smrti, Houston je i dalje najnagrađivanija pjevačica zbog čega je i ušla u Guinnessovu knjigu rekorda te jedna od najuspješnijih glazbenika svih vremena s više od 200 milijuna prodanih albuma širom svijeta. No svi ti uspjesi koje je postigla nesretna pjevačica i dalje su u sjeni njezina nesretna života koji je okončan 11. veljače 2012. Našli su je u besvjesnom stanju u kadi u Beverly Hilton hotelu u Los Angelesu. Nakon provedene obdukcije njezina je smrt proglašena nesretnim slučajem utapljanja zbog srčanih problema i uzimanja kokaina.

Biseksualka

Zašto je Robyn Crawford čekala sve ove godine da progovori, zapravo je lako odgovoriti, jer prema svemu sudeći, priče o njihovoj romansi bile su sve glasnije, iako je sama navodna afera davno završila. U međuvremenu je i jedinica Whitney Houston, kći Bobbi Kristina Brown preminula, točnije 2015., pa je ova priča o majčinom dvostrukom životu više nije mogla povrijediti.

Ipak, Crawford je odlučila istupiti sada, nešto više godinu dana nakon što se pojavili dokumentarni filmovi “Whitney: Can I Be Me” autora Nicka Broomfielda te “Whitney” Kevina Macdonalda. Crawford je u njima odbila sudjelovati, no to su učinili bliski ljudi Whitney Houston, poput bivšeg supruga Bobbyja Browna. Time se po prvi put otvoreno govorilo o tezi da je nesretna diva bila biseksualna. “Zajedno su dijelile dom, a često i krevet u spavaćoj sobi”, ustvrdio je Broomfield.

“Bila je to romantična veza. Kao tinejdžerica Whitney je bježala iz kuće svoje majke u Robyno naručje”, naveo je pak Kevin Macdonald. “Robyn je voljela Whitney”, izjavila je pak za magazin People prošle dugogodišnja agentica Whitney Houston, Nicole David. O ucjeni se pak nitko nije referirao, no možda nisu bili ni sasvim upućeni da je Houston svojedobno, tvrde upućeni izvori, platila 250 tisuća dolara kako njezina afera ne bi dospjela u medije.

Međutim, kako su se priče zadnjih par godina o lezbijskoj ljubavi Whitney Houston i Robyn Crawford intenzivirale, umjesto da napokon zamru, Crawford je jednom zauvijek tome odlučila stati na kraj i progovoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:11