SLIKA HRABROSTI

Žena ukrajinskog političara osvanula na naslovnici Playboya: ‘Ona je simbol otpora, pogledajte što su joj napravili‘

Mjesecima je bila podvrgnuta hitnom liječenju i operaciji nakon što je bila žrtva oružanog napada dok je bila sa svojom djecom

Ukrajinsko izdanje Playboya

 Facebook/ Playboy Ukraine/

Supruga ukrajinskog političara koji je preživio navodni pokušaj ubojstva sada je lice s naslovnice prvog izdanja Playboya koje se tiska u toj zemlji od izbijanja rata. Irina Bilocerkovec tako se može vidjeti kako pozira u metalnom bikiniju s povezom na oku na naslovnici.

Manekenka i TV voditeljica čiji je suprug pomoćnik kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička mjesecima je bila podvrgnuta hitnom liječenju i operaciji nakon što je bila žrtva oružanog napada dok je bila sa svojom djecom, samo tri dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine. Od tada je postala simbol otpora u Ukrajini.

Liječila se u bolnici u Berlinu, a za Playboy je otkrila kako se osjećala kad se prvi put vidjela u ogledalu nakon rekonstrukcije lica.

"Nedostaje mi oko, cjevčice strše posvuda, kosa mi je bila obrijana nakon operacije. Šavovi, ožiljci, rane posvuda... Bila sam poput Frankensteinova čudovišta. Čeljust mi je pukla poput grančice. Više nemam lijepo lice, ali ostatak mog tijela je prekrasan", rekla je Irina.

image

Irina Bilocerkovec na naslovnici Playboya

Twitter/

Ona se vozila kući kroz bogato kijevsko susjedstvo sa svoje troje djece kada su je pogodili meci. Morala se podvrgnuti četirima operacijama, a ostala je, kako je i sama navela, bez oka, slomljene čeljusti te s mnoštvom ožiljaka po tijelu.

"Nije to bilo pitanje očuvanja moje ljepote, bilo je pitanje hoću li preživjeti ili neću. Liječnici u Ukrajini rekli su da ću vjerojatno umrijeti. Nisam se složila s time", prisjeća se.

image

Irina Bilocerkovec na naslovnici Playboya

Twitter/

Ukrajinsko izdanje Playboya objavilo je službenu izjavu u kojoj tvrde da je Irina heroina koju su predstavili u izdanju ‘Women Stay Strong‘, a koje se bavi ‘otpornošću ukrajinskih žena koje su bile ozlijeđene tijekom rata, ali koje nisu izgubile želju za životom.‘

Otkako je prošle godine započela invazija na Ukrajinu, tamošnje izdanje Playboyja izlazi samo u online obliku, a ovo je prva tiskana verzija nakon više od 18 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:31