VIRALNI IZAZOV

Žene generacije Z masovno odbacuju grudnjake, TikTok preplavili milijuni snimaka: ‘Sloboda grudima!‘

Tiktokom kruži trend ne nošenja grudnjaka, ima više od 600 milijuna tagova, a neko vrijeme prate ga pjevačica Dua Lipa i manekenka Kendall Jenner

Vaninileon i Lacey Claire

 Screenshot/tiktok/

Žene generacije Z, odnosno rođene između 1996. i 2010, ne žele nositi grudnjake, a taj trend postao je hit. Na TikToku hashtag #nobra ima više od 600 milijuna spominjanja. Videi s ovom oznakom uglavnom prikazuju žene bez grudnjaka u casual odjevnim kombinacijama s kojima žele pokazati kako su svi oblici grudi normalni.

Jedna tiktokerica zadala si je izazov da cijeli tjedan ne nosi grudnjak gdje god išla. Vaninileon objasnila je da ne voli nositi grudnjake jer svaki slatki top koji odjene otkriva grudnjak ispod, pa joj to kvari modnu kombinaciju.

Ubrzo su je zatrpali brojni komentari podrške.

„Zanima me ova avantura i pratit ću je“, „Vjeruj mi kad ti kažem da te nitko neće osuđivati“, „Podržavam te“, „Neka budu slobodne“, pisali su korisnici.

Važan segment ovog trenda je znati dobro kombinirati odjeću bez grudnjaka. Slavna pjevačica Dua Lipa i manekenka Kendall Jenner često se u javnosti pojavljuju bez grudnjaka i izazivaju time brojne reakcije, ali one, namjerno ili nenamjerno, svojim modnim kombinacijama bez grudnjaka podržavaju ovaj trend.

image

Dua Lipa

Lisa O‘connor/Zuma Press/Profimedia/Lisa O‘connor/zuma Press/profimedia

Ipak, nisu baš sve žene oduševljene ovim trendom. Tiktokerica Lacey Claire snimila je šaljivi video u kojem nema grudnjak i nosi kratku svijetlo sivu majicu, a time je htjela naglasiti da ovaj trend ne stoji baš svima. Nasmijala je mnoge svojim videom, a dosta žena komentiralo je kako nisu spremne pratiti ovaj trend.

„Moje su male, ali su rastavljene“, „Ovo je tako realno“, pisale su.

Za New York Post psihologinja Carly Dober objasnila je da je ovaj trend revolucionaran za mlade žene.

„Emocionalno i psihološki nenošenje grudnjaka može biti poruka o tome kako se želite predstaviti svijetu, ali i kako ne želite prikrivati vrlo normalne dijelove tijela“, rekla je Dober.

Smatra da se mnoge žene osjećaju oslobođeno kada ne nose grudnjake, a to može pozitivno utjecati na one koji prihvate ovaj trend.

„Mislim da je sve što ljudima omogućuje da se svijetu predstave onakvi kakvi jesu u konačnici korisno“, poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:21