IMA VELIKO SRCE

Ženska nogometna ekipa iz Afganistana uspjela pobjeći u Veliku Britaniju zahvaljujući - Kim Kardashian!

Upravo je Kim Kardashian iznajmila zrakoplov koji je prevozio više od 30 tinejdžera i njihovih obitelji.

Kim Kardashian West

 Angela Weiss/afp

Članice ženskog afganistanskog nogometnog tima uspjele su doputovati u Veliku Britaniju uz veliku pomoć njujorškog rabina, britanskog nogometnog kluba i - reality zvijezde Kim Kardashian West.

Upravo je Kim Kardashian iznajmila zrakoplov koji je prevozio više od 30 tinejdžera i njihovih obitelji, ukupno oko 130 ljudi, i koji je naposlijetku sletio u zračnu luku Stansted u blizini Londona, prenosi AP. Putnici iz Afganistana provest će 10 dana u karanteni zbog aktualne pandemije koronavirusa prije nego što započnu novi život u Velikoj Britaniji. Engleski prvoligaš Leeds United također im je ponudio podršku.

Velika Britanija i druge zemlje evakuirale su tisuće Afganistanaca hitnim zračnim prijevozom nakon što je Kabul pao u ruke talibana u kolovozu ove godine.

Žene koje se bave sportom u Afganistanu nisu sigurne pa su stotine sportašica napustile zemlju otkako su se talibani vratili na vlast i počeli ograničavati obrazovanje i slobodu žena u toj zemlji.

Khalida Popal, bivša kapetanica afganistanske ženske reprezentacije koja je predvodila evakuaciju sportašica, rekla je da je 'jako sretna i da joj je laknulo što su djevojke i žene izvan opasnosti'.

"Mnoge od tih obitelji napustile su svoje domove kada su talibani preuzeli vlast. Njihove su kuće spaljene. Neke od članova njihovih obitelji su ubili ili odveli talibani. Dakle, opasnost i razina stresa bili su vrlo visoki i zato je za njih bilo vrlo bitno da napuste Afganistan", rekla je Popal.

Neprofitna američka udruga Tzedek pomogla je afganistanskoj ekipi, a njihov osnivač, rabin Moshe Margaretten, već je ranije surađivao s reality zvijezdom Kim Kardashian u vezi reforme kaznenog pravosuđa u SAD-u. On joj se i ovog puta obratio kako bi im pomogla i platila iznajmljeni zrakoplov koji bi ih prevezao u Ujedinjeno Kraljevstvo.

"Nakon samo sat vremena od našeg Zoom poziva, dobio sam SMS u kojem je pisalo da Kim želi financirati taj let", otkrio je Margaretten.

Glasnogovornica Kim Kardashian potvrdila je da su reality zvijezda i njezin brend SKIMs platili let zrakoplovom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:08