NEIZLJEČIVA RANA

Žika Todorović o smrti trogodišnjeg sina: ‘Pustili smo ga da spava pola sata duže i već je bilo kasno‘

U svakom slučaju zahvalan sam Bogu što sam, eto, osjetio kako je to biti otac, rekao je Srđan Žika Todorović

Srđan Žika Todorović

 Vojko Basic/CROPIX

O životu Srđana Žike Todorovića mogao bi se snimiti film. Toliko toga se zna, ali nitko ne zna kako se on sam osjećao kad je bio na vrhu, ali i na dnu. Nakon gubitka oca, proslavljenog glumca Bore Todorovića, Žika se povukao u sebe, ali iznenadna smrt trogodišnjeg sina Dejana potpuno ga je slomila. Taj crni 21. prosinac 2017. godine zauvijek mu je promijenio život - ostavio je neizlječivu ranu i rupu u duši koja nikad neće izblijediti.

- Svaki dan gledam njegove fotografije, ljubim ga i gledam te neke snimke na mobitelu... Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Još uvijek nisam stao na noge. Sad radim neke rock ‘n‘ roll emisije i uopće me gluma više ne zanima - započeo je Srđan svoju priču za emisiju "Una, due, tre".

Objasnio je i kako je došlo do tragedije.

- Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć, napravili su sve, ali liječnica je rekla da je prekasno - prisjetio se glumac, a potom zastao na trenutak, piše portal Una.

- Sindrom iznenadne dojenačke smrti... Tako se zove kad dijete umre u snu i obično se događa djeci od tri do pet godina. Naravno, radili su analizu krvi, no nisu pronašli ništa. I onda kad ne nađu ništa, stave pod ‘SIDS‘. To je službena bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao s nekim američkim parovima kojima su djeca isto umrla od SIDS-a. ‘SIDS‘ - neobjašnjivo, zašto? - pita se Srđan.

Upitan je li doživio da ga sin nazove "tata", je li počeo pričati i komunicirati s njim, je li ga osjetio... Više puta je potvrdio.

- Da! Taman je postao dječak, baš dječak - zaplakao je glumac.

Supruga Ana, s kojom je već dva i pol desetljeća, još se nije pomirila sa s činjenicom da njezina sina više nema i nije se oporavila, ali gubitak djeteta još je više učvrstila njihovu ljubav.

Uprkos tragediji, Todorović je zahvalan što je, barem nakratko, osjetio kako je to biti otac.

- Recimo da Ana i ja nismo mogli imati djecu, bih li bio sretniji? Ne znam. Ali u svakom slučaju zahvalan sam Bogu što sam, eto, osjetio kako je to biti otac - zaključio je Srđan Todorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:42