MEDIJSKI CIRKUS

Život glamurozne glumice pretvorio se u horor, ne može izaći iz kuće: ‘Ti si kriva što se ubio!‘

Kolege brane Rheu Chakraborty koju su javnost i mediji već proglasili krivom za smrt dečka, glumca Sushanta Singha Rajputa
Rhea Chakraborty dolazi na ispitivanje u policijsku postaju
 Punit PARANJPE/AFP

Indijska glumica Rhea Chakraborty završila je na policijskom ispitivanju zbog moguće povezanosti sa smrću svojega dečka, glumca Sushanta Singha Rajputa, koji je 14. lipnja pronađen mrtav u svome stanu u Mumbaiju. Iako je policija izvijestila kako se ubio, njegova obitelj pokrenula je istragu protiv Rhee za koju sumnjaju da ga je poticala na samoubojstvo.

U nedjelju je 28-godišnja glumica privedena u ured zadužen za borbu protiv trgovine drogom i upotrebe ilegalnih supstanci, a protiv nje u Indiji se podigla neviđena medijska hajka.

Chakraborty je postala predmet ogovaranja i mizoginog zlostavljanja - televizijski voditelji opisali su je kao manipulativnu ženu koja je nad dečkom "izvodila crnu magiju" i "dovela ga do samoubojstva". Na društvenim mrežama prozvali su je "lovkinjom na bogatstvo koja je koristeći se vlastitom seksualnošću u zamku mamila bogate muškarce".

image
Rhea Chakraborty dolazi na ispitivanje u policijsku postaju
Punit PARANJPE/AFP

Zgroženi bolivudski glumci i filmaši kritizirali su indijske novinare zbog mobinga nad Rheom Chakraborty nazvavši njihovo ponašanje "odvratnim i mučnim", prenosi BBC.

- Linčujete ljudsko biće i prije nego što mu se dokaže krivnja. Iskreno se molim da vas sustigne karma - napisala je glumica Tapsee Pannu na svom Twitteru.

U Rheinu obranu stao je i ceh producenata iz Indije.

- Neki pojedinci tragičnu smrt mlade zvijezde koriste kao sredstvo za klevetanje filmske industrije i njezinih članova. Sve nas prikazujete kao strašno mjesto za autsajdere, 'mutnu jazbinu zlostavljanja i kriminala', ali to nije istina - stoji u njihovu priopćenju.

I glumica Lakshmi Manchu tražila je od medija da se zaustavi "ovaj linč protiv njezine kolegice".

- Žalosno je što je Rajputova tragična smrt postala medijski cirkus - dodala je glumica Vidya Balan.

- Zašto Rhea ne može dobiti osobni prostor i pravo na fizičko distanciranje? Zašto se mediji ponašaju poput supova? Sramota za indijske medije! Sramim se jer smo se pretvorili u toliko otrovnu voajerističku javnost koja konzumira ovu otrovnu histeriju - požalila se i glumica Swara Bhaskar.

O ovom mučnom slučaju oglasio se i otac privedene glumice, Indrajit Chakraborty.

- Čestitam, Indija, učinkovito si uništila obitelj srednje klase... Prvo ste mi uhitili sina, siguran sam da je sljedeća moja kći, ali ne znam tko je na redu poslije nje. Ali naravno, sve zbog pravde, sve je opravdano - izjavio je ogorčeno. Inače, njegov sin Showik uhićen je jer je navodno imao veze s drogom za koju se sumnja da je povezana s Rajputovom smrću.

Iako se glumčeva smrt još uvijek istražuje, veći dio medija njegovu djevojku već je proglasio krivom, rekla je za BBC viša zastupnica Vrhovnog suda Meenakshi Arora.

- Ovo je postalo medijsko suđenje. U pravnom pogledu, ovo je jako loše i pogrešno - izjavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:58