RAMA X

Život raskalašenog kralja: Luksuz, harem od 20 ljubavnica, bludna supruga i zapovjednik zračnih snaga Foo Foo

Stekao je nevjerojatne 24 milijarde funti i većinu svog povlaštenog života živi u Bavarskoj

Proslava rođendana kralja Mahe Vajiralongkorna

 Pacific Press/Ddp Usa/Profimedia/Pacific Press/Ddp Usa/Profimedia

Tajlandski princ koji je postao kralj živi luksuznim životom o kojem većina nas može samo sanjati, piše Mirror.

Kralj Maha Vajiralongkorn, poznat i kao Rama X, postao je čelnik tajlandske monarhije nakon očeve smrti 2016. godine.

Stekao je nevjerojatne 24 milijarde funti i većinu svog povlaštenog života živi u Bavarskoj, no nestašluci 68-godišnjaka izazvali su dosta kontroverzi tijekom godina.

Nekoliko godina prije nego što je postao kralj, Facebookom je kolao video koji prikazuje tada 64-godišnjaka kako šeće minhenskim trgovačkim centrom u društvu svoje ljubavnice, a ne supruge.

image

Maha Vajiralongkorn

Jack Taylor/Afp/Profimedia

U trapericama i kratkoj majici te privremenim tetovažama na boku, mnogi su osudili Ramu X-a da mu ponašanje ne priliči onom "kraljevskom" i bilo je onih koji nisu vjerovali da će postati kralj. Naime, na Tajlandu se monarhija poštuje i kraljevska obitelj igra središnju ulogu, vrijeđanje kralja je zločin.

Međutim, budući da je najstariji monarh koji je došao na prijestolje zemlje i provodi malo vremena s ljudima kojima vlada, Vajiralongkorn je već ekskomunicirao neke od onih koji su mu bili bliski.

U listopadu 2019. godine, Sineenat Wongvajirapakdi oduzeta je službena titula i vojni čin kada je 35-godišnjakinja postala prva kraljevska supruga u sto godina. U kratkom priopćenju iz tajlandske palače stoji da ona pokušava "steći isti status kao kraljica" i naziva se "nezahvalnom". Za kaznu su joj oduzete titule, ali su joj vraćene samo nekoliko mjeseci kasnije.

Prijavljeno je da je Vajiralongkorn preselio svoj harem od 20 ljubavnica u luksuzni hotel u Bavarskoj, Grand Hotel Sonnenbichl, nakon što je dobio "posebno dopuštenje" od vlasti tijekom karantene, perioda kada su svi hoteli trebali biti privremeno zatvoreni zbog pandemije.

Međutim, kralj nije jedini član kraljevske obitelji koji je postao žrtva procurjelog videa. Još 2009. godine, kućni je video navodno prikazao njegovu treću suprugu, Srirasmi Suwadee, odjevenu samo u gaćice na rođendanskoj zabavi Vajiralongkornovog ljubimca pudla.

Inače, ta pudlica pod imenom Foo Foo je kasnije i dobila titulu kapetana Kraljevskog borbenog zrakoplovstva Tajlanda.

Iste godine, jedan je Australac dobio kaznu od tri godine nakon što je objavio knjigu koja je sadržavala naizgled uvredljivu rečenicu prema princu, no kasnije ga je pomilovao tadašnji kralj Rama IV.

image

Maha Vajiralongkorn s kraljicom Suthidom i kćeri

Teera Noisakran/pacific Press/Shutterstock Editorial/Profimedia

Poznato je da je imao kćer, princezu Soamsawali Kitiyakaru, koja se rodila 1977. i to s prvom suprugom, ali je postao otac još petero djece s glumicom s kojom je bio u vezi, Yuvadhidom Polpraserth. Nakon što se razveo od supruge, oženio je Yuvadhidu prije nego što su prekinuli dvije godine kasnije, a ona i sva djeca preselili su se u Britaniju.

Razbješnjen, princ je oteo svoju kćer i odveo je natrag u Tajland, ali ne prije nego što je po palači objesio plakate koji optužuju njegovu bivšu suprugu za preljub. Njegovoj kćeri je dodijeljena titula princeze, ali su njegovoj ženi i sinovima oduzete titule. Do 2005. godine, njegova treća žena Srirasmi rodila je dječaka, a on je izjavio da su njegovi divlji dani konačno iza njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 02:34