OTKAZAO KONCERTE

Životna drama Justina Biebera: ‘Molite za mene, dijagnosticirali su mi Ramsay Huntov sindrom, lice mi je paralizirano‘

Bieber je u potresnom videu na Instagramu otkrio da mu je dijagnosticiran Ramsay Huntov sindrom.

Justin Bieber

 Instagram

Pjevačka zvijezda Justin Bieber (28) morao je zbog zdravstvenih problema otkazati neke koncerte ovoga tjedna, ali i u tjednima koji su pred nama, a sada je otkrio o čemu je zapravo riječ.

U videozapisu na Instagramu ispričao je kako zbog paralize lica nije mogao udovoljiti želji mnogih obožavatelja da održi koncerte u Washingtonu i Torontu.

- Kao što vidite, na jedno oko ne mogu treptati. Također, na jednoj strani se ne mogu nasmiješiti. Dakle, s ove strane lica imam potpunu paralizu, rekao je Bieber na Instagramu otkrivši da mu je dijagnosticiran Ramsay Huntov sindrom.

Riječ je o virusnoj bolesti koju uzrokuje herpes zoster, a simptomi mogu biti jaka bol u uhu te prolazna ili trajna paraliza lica.

- To je zbog virusa koji napada živac u mom uhu i facijalnim živcima i uzrokovao je paralizu mog lica, objasnio je Bieber na trominutnoj snimci pokazujući desnu stranu lica.

Zamolio je svoje obožavatelje za strpljenje te upozorio da će morati otkazati neke nastupe jer 'fizički očito nije spreman za njih'.

Nasmiješio se i trepnuo nekoliko puta želeći pokazati svojim pratiteljima na Instagramu, a ima ih 240 milijuna, kako mu se desna strana lica uopće ne pomiče.

- Ovo je prilično ozbiljno, kao što vidite. Volio bih da to nije slučaj, ali očito, tijelo mi govori da moram usporiti. Nadam se da razumijete. Iskoristit ću ovo vrijeme da se odmorim i opustim kako bih se vratim pjevanju, za to sam rođen, rekao je.

Dodao je da je radio vježbe lica kako bi se 'vratio u normalu', ali da ne zna koliko će mu trebati da se oporavi.

Nekoliko sati nakon objave ponovno se obratio obožavateljima u Instagram pričama.

- Imam sve više problema dok jedem, jako sam frustriran, molite se za mene, napisao je uz emotikon suznih očiju.

Prema navodima Klinike Mayo, za većinu ljudi simptomi Ramsay Huntovog sindroma su privremeni, ali mogu postati trajni.

image

Bieberov apel na Instagramu

Nemogućnost pacijenta da zatvori jedan kapak također može dovesti do bolova u oku i zamagljen vid. Čimbenici rizika su starija životna dob, HIV infekcija, zloćudna oboljenja, imunosupresivna terapija te težak psihički ili fizički napor.

Podsjetimo, prije više od dvije godine Bieber je objavio da mu je dijagnosticirana lajmska bolest, infekcija uzrokovana bakterijom Borreliom Burgdoferi, a prenosi se ugrizom inficiranog krpelja.

Podsjetimo, i Bieberova supruga Haily imala je zdravstvenih problema. Doživjela je mini moždani udar zbog urođene mane, a liječnici su kasnije objasnili da je u njezinu slučaju krvni ugrušak pobjegao kroz rupu u srcu i otputovao u mozak te je zato doživjela moždani udar. Nakon toga je morala na operaciju kako bi joj zatvorili rupu na srcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 15:21