BRIGIITE NIELSEN

ŽIVOTNA ISPOVIJEST ČUVENE GLUMICE I MANEKENKE 'Liječnici su mi dali 2 % šanse, a kći će mi možda reći: Mama, ti si stara baba! Ali to je moj život...'

 
 Instagram

- Bolje kasnije nego nikad - zaključuje Brigitte Nielsen, 55-godišnji danski model i nekadašnja glumačka zvijezda poznata kao Crvena Sonja, akcijska heroina koja je u lipnju prošle godine postala peti put mama.

Malena Frida njena je prva kći, a iz prijašnjih veza i brakova ima četiri sina: Juliana, prvog sina rodila je 1984., Killiana je dobila pet godina kasnije, Douglasa 1993., a najmlađi Raoul ima 23 godine.

Njezinu odluku da sa 54 godine rodi dijete mnogi su prozvali vrlo neodgovornom, no Brigitte se time se ne zamara. Kako je otkrila još prije deset godina, silno je željela dobiti dijete i sa svojim posljednjim suprugom, 40-godišnjim Mattiom Dessijem, talijanskim barmenom s kojim je u braku već 16 godina.

Getty images
Brigitte sa suprugom Mattiom Dessijem

Kada im nije uspjelo prirodnim putem, odlučili su se na postupak izvantjelesne oplodnje, što u doslovnom prijevodu znači oplodnja u stakalcu na način da se jajne stanice izvade iz jajnika, oplode u laboratorijskoj posudici i oplođene stave izravno u maternicu. Rekli su im da su šanse za uspjeh 2,5 posto.

Duga borba

- Bila sam ustrajna, spremna nositi svaki do posljednjeg embrija - otkrila je Nielsen u intervjuu za britanski Guardian. Čak je 14 godina pokušavala zatrudnjeti medicinski potpomognutom oplodnjom, a postupak izvantjelesne oplodnje nije nešto s čim se svatko može nositi, kaže Nielsen koja je počela zamrzavati svoje jajne stanice kada je imala 40 godina.

- Morate piti mnogo lijekova. Sve je jako skupo. Hormoni vam čine razne stvari... Uvijek mislite da ćete zatrudnjeti, ali većinu vremena stići će vam telefonski poziv u kojem ćete čuti: ‘Žao mi je’. To je strašan trenutak. Partner mora biti, kao i vi, na sve spreman, osim ako niste žena koja želi sama imati bebu. Morate ostati realni i, što ste stariji, izgledi su sve više protiv vas - objašnjava 55-godišnjakinja prisjetivši se trenutka kada je prvi put čula Fridine otkucaje srca. Bila je trudna samo pet tjedana.

- Moj liječnik je rekao: ‘Da sam na tvom mjestu, nikome ne bih rekao za trudnoću dok ne napuniš 27 tjedana’ - rekla je Nielsen objasnivši da je trudnoća bila iznimno rizična i čuvala ju je u tajnosti do samog kraja. Kada je na Instagramu objavila svoju fotografiju u visokom stupnju trudnoće, reakcije javnosti nisu bile nimalo blagonaklone.

- Neki to smatraju smiješnim, neki užasnim, a neki me podržavaju. Zapravo mislim da se to nikoga ne tiče. To je moj život, stvar između mog supruga i mene. Što se tiče Fride, kad mi kaže: ‘Mama, ti si stara baba’, ja joj uzvratim: ‘Frida, ja sam najbolja mama koju možeš imati’ - ističe Nielsen.

- Biti mama u 50-ima ima svoje benefite i drago mi je što baš sada imam malu kćerkicu, jer kad sam dobila svoje prvo dijete, u 20-ima, nisam imala pojma što radim. Sada sam psihički i fizički spremna - objašnjava Dankinja kojoj je ovo peti brak, a poznata je i po tome što je bivša supruga Sylvestera Stallonea.

- Bio je to užasan brak - priznaje, a najbolje što je proizišlo iz njega je uloga Ludmille Drago, ruske supruge Ivana Draga Dolpha Lundgrena u “Rockyju IV”.

Nije volio plesati

Stallone je bio gotovo dvostruko stariji i radije bi, kaže, otišao na ručak s bataljunom svojih tjelohranitelja nego odveo svoju, tada 22-godišnju nevjestu na ples.

- Svi su me gledali kao zlikovku kad sam se razvela od Stallonea. Dugo sam se osjećala kao da sam na crnoj listi - kaže Brigitte, koja je u trenutku bijesa razrezala svoju zelenu kartu. Nije se više osjećala kao Amerikanka, stoga je posljednja dva desetljeća provela u Europi. No, kad su je prošle godine producenti filma “Creed II” zamolili da uskrsne Ludmillu Drago - pristala je, iako je bila osam mjeseci trudna s Fridom, a oko njenog se trbuha pucalo, kaže.

- Sylvester i ja smo zakopali sjekiru. On je bio u svom američkom kutku, a ja u ruskom. Bili smo vrlo profesionalni i to je dobro funkcioniralo - prisjetila se Brigitte odnosa na setu.

Čini se da je Hollywood konačno spreman za njezin povratak, nakon što je godinama bila na crnoj listi i nikako se nije uklapala zbog visine od 1,85 cm kojom je premašivala gotovo svakog muškarca.

- Marvel Universe je otvoren za mnoge stvari, pa se dobro uklapam. Odlučili su napraviti remake ‘Crvene Sonje’, vidjet ćemo hoće li se to i dogoditi - komentira Brigitte dodajući da je trenutačno fokusirana samo na osmomjesečnu djevojčicu guste crne kose, malenu Fridu, za koju kaže da je njen život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:22