STRAVA

Zli klaun Pennywise vraća se u seriji o najopsjednutijem gradu iz knjiga Stephena Kinga

Seriju ‘Welcome to Derry‘ radit će za HBO Max isti ljudi koji su odradili sjajan posao s filmskim adaptacijama Kingova romana ‘Ono‘
 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Strašni klaun Pennywise se vraća. Šefovi HBO Maxa odobrili su projekt zasnovan na knjizi kralja horora Stephena Kinga "Ono". Po mnogima najstrašniji lik iz galerije Kingovih užasa dobiva seriju, prekvel pod radnim nazivom "Welcome to Derry".

Posao je povjeren Andyju i Barbari Muschietti, koji su napravili uspješnu dvodjelnu filmsku adaptaciju knjige "Ono" - "Ono" i "Ono: drugo poglavlje" i Jasonu Fuchsu koji je s njima radio na drugom filmu, a pridružit će im se i Brad Caleb Kane. Andy Muschietti će režirati više epizoda serije, uključujući i pilot.

- Kao tinejdžeri, izmjenjivali smo se u čitanju poglavlja te Kingove knjige sve dok se nije počela raspadati - rekli su Muschiettijevi u zajedničkoj izjavi - To je epska priča koja ima mnogo slojeva, mnogo više od onoga što smo mogli pokazati u filmovima. Ne možemo dočekati da podijelimo to s publikom, tu dubinu Steveove knjige, sav njezin humor, srce, ljudskost i stravu.

Zadovoljan je i Stephen King.

- Jako sam uzbuđen što se priča o Derryju, najopsjednutijem gradu u Maineu, nastavlja. I drago mi je što će Andy Muschietti nadgledati to slavlje strave skupa sa svojom talentiranom sestrom Barbarom - rekao je King i dodao - Crveni baloni su posvuda!

"Ono" (It) priča je o grupi prijatelja koji se bore protiv čudovišta koje se može transformirati i često se pojavljuje u liku demonskog klauna. Radnja se događa u fiktivnom američkom gradiću Derryju, tijekom dva vremenska razdoblja u kojima su protagonisti djeca te sredovječni ljudi.

Zasad nema nikakvih najava o glumačkoj ekipi, no uzbuđeni fanovi nadaju se da će se Bill Skarsgard vratiti u ulozi klauna Pennywisea.

- Oduševljeni smo što možemo nastaviti ovu franšizu s briljantnim Andyjem i Barbarom Muschietti, Jasonom Fuchsom i Bradom Calebom Kaneom - rekla je Sarah Aubrey iz HBO Maxa - Prekvel će proširiti priču i odvesti fanove u svaki zakutak zastrašujućeg i očaravajućeg grada Derryja.

Filmovi "Ono" i "Ono: drugo poglavlje" bili su jako uspješni - prvi je na svjetskim kino-blagajnama 2017. zaradio 700 milijuna dolara, a drugi, dvije godine kasnije, 473 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:36