Ghislaine Maxwel

Zloglasna mučiteljica napisala memoare u zatvoru: ‘Istina će izaći na vidjelo kad i njezina knjiga‘

Sve je pisala koristeći pisaći stroj kojemu je pristupila zahvaljujući svom poslu u pravnoj knjižnici u zatvoru

Ghislaine Maxwell

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Britanska socijalistica i osuđena seksualna trgovkinja Ghislaine Maxwell navodno piše sveobuhvatne memoare iz svojih zatvorskih ćelija kako bi se borila protiv dezinformacija o svojim vezama s Jeffreyjem Epsteinom, prenosi New York Post. Maxwell misli da će optužbe biti odbačene kad ljudi pročitaju njezinu priču.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

62-godišnjakinja služi 20-godišnju zatvorsku kaznu za trgovanje ljudima u svrhu seksa, jer je optužena za vrbovanje maloljetnih djevojaka za Epsteina, koji se ubio u svojoj zatvorskoj ćeliji 2019. godine prije nego što je došlo do suđenja. "Max kaže da su svi dokumenti u vijestima lažni ili dezinformacije. Istina će izaći na vidjelo tek kad njezina knjiga izađe na vidjelo", kazao je bliski izvor.

Maxwell smatra da su tužitelji i sudac napravili niz fatalnih pogrešaka tijekom njezina suđenja pa se u veljači prošle godine žalila na svoju osudu. Sve je pisala koristeći pisaći stroj kojemu je pristupila zahvaljujući svom poslu u pravnoj knjižnici u zatvoru. "Ima pristup trima ormarićima u pravnom odjelu i premješta svoj rukopis i papire iz jednog u drugi jer je paranoična da bi ga netko mogao ukrasti ili odati", kazao je izvor.

Navodno su memoari gotovi, ali se čeka pravi trenutak za objavu. Maxwell je navodno postala povučena i ogorčena te je čak imala i napade bijesa. Izvor je objasnio da nije više ista, optimistična osoba kakva je bila prije godinu dana, da je izgubila samopouzdanje te da dane provodi tugujući. Prošlog je petka stigla na Šabat pet minuta prije paljenja svijeća jer, kako je objasnila, kapelan ju nije nazvao dovoljno rano. Odlučila je na njega baciti svijeće, opsovati ga i otići.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

Handout/Afp

Vijest o očiglednim Maxwellinim memoarima dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je otkriveno mnoštvo dokumenata povezanih s Epsteinovim i Maxwellinim zločinima u sklopu tužbe Virginije Giuffre za klevetu protiv Maxwell 2015. godine. Čak 215 dokumenata s ukupno gotovo 5000 stranica izložilo je opseg Epsteinova lanca trgovine ljudima u svrhu seksa, njegovu mrežu moćnih suradnika i njegove metode namamljivanja ženskih žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:58