I DEKOLTE I PROREZ

Zrinka Cvitešić ‘osvojila‘ New York, no pravu pomutnju izazvao je crveni otisak na licu kolegice

Auliʻi Cravalho, glumica s Havaja, iskoristila je premijeru serije ‘The Power‘ kako bi izrazila solidarnost s domorodačkim ženama

Glumačka postava iz TV serije ‘The Power‘ u kojoj glumi i Zrinka Cvitešić

 Angela Weiss/Afp

Nakon Londona, promocija nove znanstveno-fantastične TV serije "The Power", u kojoj glumi i Zrinka Cvitešić (43), nastavljena je premijernim prikazivanjem u DGA Theatreu u New Yorku. Ondje je jedna od glavnih zvijezda na crvenom tepihu definitivno bila Auliʻi Cravalho (22), koja je na svečani događaj došla s velikim crvenim otiskom dlana na licu.

image

Auliʻi Cravalho

Angela Weiss/AFP

Ova američka glumica i pjevačica rođena u Kohali na Havajima tako je izrazila solidarnost s domorodačkim ženama i podržala neprofitnu organizaciju "No More Stolen Sisters", koja se bavi njihovom zaštitom.

- Imali smo sreće što smo ovu seriju snimali u Vancouveru, gdje sam vidjela mnoge spomenike posvećene nestalim i ubijenim domorodačkim ženama. Statistike jasno pokazuju kako je čak deset puta veća vjerojatnost da će upravo pripadnice domorodačkih naroda biti otete, a najviše frustrira činjenica da policija, nažalost, ne koristi sva svoja sredstva na ispravan način kako bi se ti slučajevi riješili - rekla je Auliʻi na crvenom tepihu.

image

Auliʻi Cravalho

Angela Weiss/AFP
image

Glumačka postava iz TV serije ‘The Power‘ u kojoj glumi i Zrinka Cvitešić

Angela Weiss/Afp

Daily Mail prenosi kako je nasilje nad domorodačkim ženama u SAD-u dosegnulo neviđenu razinu. Centar za pravne resurse objavio je kako su od pet žena američkih Indijanaca i domorodaca Aljaske njih više od četiri doživjele neku vrstu nasilja, a barem jedna od dviju žena bila je žrtva seksualnog zlostavljanja. Ni u Kanadi nije ništa bolje - žena ili djevojka koja je domorodačkog porijekla, bez obzira na svoju dob ili socioekonomski status, ima najmanje tri puta veću vjerojatnost da će doživjeti nasilje i najmanje šest puta veću vjerojatnost da će biti ubijena, nego bilo koja druga žena ili djevojka u Kanadi.

- Žene i djevojke domorodačke populacije imaju pravo biti sigurne i oslobođene nasilja. Kad je žena meta nasilja zbog svojega spola ili domorodačkog identiteta, krše se njezina temeljna prava. A kad joj državna tijela ne pruže odgovarajuću zaštitu zbog njezina spola ili autohtonog identiteta, ta su prava povrijeđena - upozorava i Amnesty International.

Inače, crveni otisak ruke, obično naslikan preko usta, a kakav je u New Yorku "nosila" glumica Auliʻi Cravalho, simbolizira solidarnost s nestalim i ubijenim starosjedilačkim ženama i djevojkama u Sjevernoj Americi.

Nova TV serija "The Power" prati živote tinejdžerica diljem svijeta koje shvaćaju kako su razvile sposobnost da ljude ubijaju strujom. Osim Zrinke Cvitešić, u projektu ćemo gledati i velika svjetska imena poput Johna Leguizama i Toni Collette. Prve tri epizode bit će premijerno prikazane 31. ožujka na Amazon Prime Videu, a preostalih šest bit će dostupne svakoga petka do finala prve sezone 12. svibnja.

Zrinka u "The Power" igra Tatianu Moskalev, bivšu gimnastičarku koja je postala supruga moldavskog diktatora Viktora Moskaleva. Nakon što ga ubije i preuzme vlast, njezin lik državu pretvara u matrijarhalno carstvo. Naša glumica na njujorškom crvenom tepihu zablistala je u dugačkoj haljini duboka dekoltea i visoka proreza koju je dizajnirala Matija Vuica.

image

Zrinka Cvitešić

Angela Weiss/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:13