optužbe za silovanje

Žrtva zvijezde ‘Ludih sedamdesetih‘ ispričala mučne detalje: ‘Kad sam se osvijestila, on je bio na meni, i u meni‘

‘Nisam mogla hodati ni stajati, nisam mogla otvoriti kapke, bilo mi je vrlo mučno‘, opisala je Jen B. situaciju od prije 18 godina
Mila Kunis i Danny Masterson u seriji 'Lude sedamdesete'
 YouTube

Jedna od tri žene koje su optužile američkog glumca Dannyja Mastersona (45) za silovanje, na Vrhovnom sudu u Los Angelesu iznijela je emotivno svjedočanstvo o navodnom seksualnom napadu.

Svjedokinja identificirana samo kao Jen B. na saslušanju je kazala kako je prije 18 godina drogirana u Mastersonovoj kući te da se probudila dok ju je silovao.

Zvijezda serije 'Lude sedamdesete' u kojoj je glumio Stevena Hydea, izjavio je kako nije kriv, a na preliminarnom saslušanju odlučit će se postoji li temelj za suđenje.

Na sudu u utorak uplakana žena ispričala je kako je 25. travnja 2003. godine samo namjeravala pokupiti ključeve od Mastersona, no kad je došla, odlučila se na piću pridružiti skupini prijatelja koja ju je pozvala.

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Nakon 20 minuta Masterson joj je dao koktel s votkom, a njoj se sve zamutilo, nakon čega ju je, tvrdi, glumac gurnuo u jacuzzi.

- Nisam mogla hodati ni stajati, pa me posjeo na pod na pločice. Nisam mogla otvoriti kapke, stvarno mi je bilo vrlo, vrlo mučno - kazala je žena pa opisala kako ju je Masterson odveo stepenicama na kat kuće gdje je povratila, a onda ju je stavio pod tuš gdje je počela gubiti svijest. Ipak, kaže, sjeća se da joj je sapunao gole grudi. Pokušavala mu se othrvati, kazala je, no bila je preslaba.

Masterson ju je potom prebacio na krevet, a onda je silovao, tvrdi žena.

- Kad sam došla k sebi, on je bio na meni i u meni. Prvo čega se sjećam je da sam ga zgrabila za kosu kako bih ga odgurnula - kazala je.

Sjećanja joj povremenu naviru, kaže, a tvrdi kako joj je prijetio pištoljem nakon što ga je pokušala odgurnuti, izvijestio je AP.

Danima nakon napada imala je, tvrdi, modrice na zapešćima i na vratu, te je osjećala bol u genitalijama.

image
Jared Milgrim/The Photo Access/Profimedia

Kaže kako je prvo oklijevala sve prijaviti policiji zbog Mastersonove veze sa Scijentološkom crkvom, a da ne ode na policiju savjetovali su joj i prijatelji, ali i njezina obitelj. Izvješće je naposljetku ispunila u lipnju 2004. godine.

Mastersonov odvjetnik, Thomas Mesereau, ispitivao je ženu ističući nepodudaranja s izvješćem kojeg je dala 2004. godine. Ona je pak kazala kako je pokušala biti iskrena na svakoj razini.

Masterson je optužen u lipnju 2020. za silovanje tri djevojke u odvojenim slučajevima u periodu između 2001. i 2003. godine, a sva tri navodna zločina dogodila su se u njegovoj kući.

Mesereau je kazao kako je njegov klijent nevin te kako su glumac i njegova supruga u šoku što su 20 godina stare tvrdnje rezultirale optužnicama, no kako pronalaze utjehu u tome da će istina na koncu izaći na vidjelo.

Ako se utvrdi da je kriv, Masterson bi mogao biti kažnjen sa zatvorskom kaznom od 45 godina.

Preliminarno saslušanje i utvrđivanje činjenica nastavlja se narednih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:15