PANIČAR

Zuckerberg ne ulazi u more bez neobične narukvice na gležnju, a sada je otkriveno čemu ona služi

RIječ je o uređaju koji navodno odašilja električne valove koji tjeraju morske pse, pa se ovi grabežljvci drže dalje od surfera.
Mark Zuckerberg
 Profimedia

Osnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg odmara se na Havajima gdje je snimljen na dasci za surfanje sa hidrogliserima, a jedan detalj na njegovom gležnju privukao je pažnju medija.

RIječ je o narukvici za gležanj nazvanoj Sharkbanz. Ovaj uređaj navodno odašilja električne valove koji tjeraju morske pse, pa se ovi grabežljvci drže dalje od surfera.

No to nije jedini zastrašivač za morske pse. Njegova daska s donje strane ima uzorak zebre, a teorija je da morski psi vole šarene boje jer ih podsjećaju na hranu, i ne vole pruge.

Zuckerberg je na Instagramu objavio i video snimku na kojoj je pokazao solidno umijeće surfanja, a pohvalu je dobio i od poznatog surfera Kai Lennyja.

Tehnologija Sharkbanza utemeljena je 2014. godine i rezultat je dugogodišnjih znanstvenih istraživanja o upotrebi magnetske tehnologije kao aktivnog i djelotvornog odvraćanja morskih pasa.

Nedavno je prvi čovjek Facebooka bio predmet ismijavanja jer je snimljen na surfanju s ogromnom količinom kreme za sunčanje na licu.

image
Mega/The Mega Agency/Profimedia
image
Mega/The Mega Agency/Profimedia
image
Mega/The Mega Agency/Profimedia
image
Mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 01:09