ANGAŽIRAO ODVJETNIKA

Zvijezda Backstreet Boysa uzvraća ženama koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje: ‘Osmislile su zavjeru‘

Pjevač Nick Carter podigao je tužbu protiv dviju žena koje su ga optužile za silovanje. Tvrdi da ga to rade zbog pozornosti i novca

Nick Carter

 Emma Mcintyre/Getty Images/Profimedia/

Nick Carter (43) pokreće protutužbu protiv dvije žene koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje i seksualni napad. Zvijezdu najpoznatijeg boy banda svih vremena, Backstreet Boysa, tužila je u prosincu prošle godine Shannon Ruth, koja tvrdi da ju je seksualno napastovao 2001. kada je imala 17 godina. Ruth, koja je autistična i ima cerebralnu paralizu, navodno u svojoj tužbi navodi da se tada zarazila HPV-om te traži odštetu u nepoznatom iznosu.

Glazbenica Melissa Schuman, bivša pjevačica u pop bendu Dream, također je Cartera 2017. godine optužila za silovanje koje se, navodno, dogodilo 2002. godine. No, sud je odbacio optužnicu 2018. zbog zastare. Schuman je u međuvremenu postala aktivistkinja i pomaže žrtvama seksualnog nasilja.

image

Shannon Ruth tuži Cartera za seksualni napad

Mega/Profimedia/

Carter je od prvog trenutka negirao sve optužbe - i u prvom i u novom slučaju, a sada se odlučio angažirati i odvjetnike. Prema dokumentima do kojih je došao magazin People, Carter tvrdi da su obje žene osmislile zavjeru da ga "oklevetaju i ocrne" zbog privlačenja pozornosti. Također, naziva ih ‘oportunisticama‘ i optužuje da koriste pokret #MeToo kako bi od njega iznudile novac. Govori i da Ruth i Schuman namjeravaju "uništiti nevine živote" svojim optužbama te tvrdi da je izgubio više od 2,5 milijuna eura, otkako je Ruth podnijela tužbu.

Carter tvrdi kako one rade zajedno te optužuje Melissu Schuman i njezinog oca Jeromea da su utjecali na "ranjivu" Ruth, koja je u pravnim dokumentima opisana kao netko "željan pažnje i koji se očajnički pokušava uklopiti.".

Carter tvrdi da nikad nije upoznao Ruth, koja ga je optužila da ju je odveo u svoj autobus za turneju nakon što ju je izabrao iz reda za autograme, te joj dao alkoholno piće prije nego što ju je napao.

image

Melissa Schuman tužila je Cartera 2017. godine

Presley Ann/Getty Images/Profimedia/Presley Ann/getty Images/profimedia

Njegov mlađi brat Aaron Carter, koji je umro prošle godine u dobi od 34 godine, također se spominje u tužbi jer Nick optužuje Schumanove da su Aarona iskorištavali "dok je bio ovisan o drogama (i) borio se s ozbiljnim mentalnim problemima.".

Pjevač kaže kako se nada da će mu protutužba protiv obje žene pomoći da očisti svoje ime.

U dokumentima, kako prenosi People, piše: "Kao što istinske žrtve seksualnog napada imaju pravo tražiti pravdu i biti saslušane, tako i osobe koje su lažno optužene za seksualni napad imaju pravo na zakonski postupak i pravo na obranu govoreći istinu."

image

Backstreet Boys na turneji

Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia/Mediapunch Inc/alamy/alamy/profimedia

Kolege iz benda podržavaju Cartera - AJ McLean, nedavno je to potvrdio rekavši da "svi stoje uz Nicka".

Carter je, kako tvrdi njegov odvjetnik Michael Holtz, dugo odbijao reagirati na grozne optužbe.

- Nažalost, već nekoliko godina gospođica Ruth je izmanipulirana da iznosi laži o Nicku, a one su se tijekom vremena mijenjale. Nikoga ne bi trebao zavarati medijski trik koji je orkestrirao oportunistički odvjetnik. Mi ne sumnjamo u to, a i sud će to brzo shvatiti - rekao je Holtz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:53