BRYAN CRANSTON

Zvijezda ‘Breaking Bada‘ preboljela koronavirus: Ozdravio sam, a onda se sjetio što mogu učiniti

Nakon preboljenog Covida-19, glumac je odlučio donirati krvnu plazmu koja može ostalim oboljelima pomoći u oporavku
Bryan Cranston
 Bryan Cranston

Bryan Cranston je otkrio da je također obolio od Covida-19 no da se uspješno oporavio, piše Daily Mail.

64-godišnji glumac, najpoznatiji po svojim ulogama u serijama 'Malcolm u sredini' i 'Breaking Bad', je u videu snimljenom ispred klinike za doniranje krvi i krvne plazme, kazao da je koronu 'prebolio prije nekog vremena'.

Cranston je snimio samog sebe kako donira krvnu plazmu u kojoj se nalaze antitijela za novi koronavirus te potaknuo svojih 2,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama da bolest Covid-19 shvate vrlo ozbiljno.

Cranston u videu ima pomalo raščupanu kosu i obaveznu zaštitnu masku, a govoreći o potrebi doniranja krvne plazme ukoliko ste preboljeli Covid-19, našalio se i kazao da je ovdje zbog doniranja plazme, a ne zbog posjeta ambulanti za medicinsku marihuanu koja se nalazi odmah vrata do.

'Želio bih vam reći da sam prebolio Covid-19 prije nekog vremena. Imao sam sreće i simptomi su bili vrlo blagi. Onda sam pomislio da bih mogao još nešto učiniti', kazao je Cranston kojeg u sljedećem kadru vidimo kako sjedi u stolici za doniranje plazme dok mu medicinski tehničar objašnjava čitav postupak pri kojem se krv stavlja u centrifugu čime se odvajaju crvene krvne stanice i plazma.

'Čitav postupak traje oko sat vremena, hvala Bogu na starim filmovima', kaže Cranston spremajući se tijekom procesa pogledati film iz 1957. 'Lice u gomili'.

Nakon nekog vremena, medicinski tehničar se vraća i pokazuje mu dvije vrećice narančaste tekućine, tj. upravo izvađene krvne plazme.

'Ne zaboravite prati ruke, držati socijalnu distancu i nositi masku', kaže omiljeni glumac na kraju videa.

Iako korištenje krvne plazme onih koji su preboljeli Covid-19 nije rješenje za sve oboljele, ipak mnogima pomaže u bržem oporavku.

Ovaj video je objavljen u trenutku kad broj zaraženih u SAD-u nezaustavljivo raste, a broj umrlih premašio je 150.000. Čak je i predsjednik Donald Trump potaknuo Amerikance da doniraju krvnu plazmu ako su preboljeli bolest.

Inače, Cranstonov posljednji projekt je filmski nastavak serije 'Breaking Bad' pod nazivom 'El Camino', a pri kraju je i film 'Jedan i jedini Ivan' u kojem Cranston glumi čovjeka koji spašava mladog gorilu i istrenira ga za nastup pred turistima, no nakon nekog vremena Ivan bježi kako bi pronašao svoju izgubljenu sestru. Film bi trebao premijerno biti prikazan 21. kolovoza na streming kanalu produkcijske kuće Disney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2022 14:21