GLAS IZA HITOVA

Zvijezda Disneyja umrla nakon pokušaja samoubojstva: ‘Demon u njoj je nažalost bio jači‘

U zadnjih 29 godina osvojila je mnogobrojna međunarodna priznanja za najprodavanije pjesme i očaravala publiku nastupima uživo

CoCo Lee

 Costfoto/Ddp Usa/Profimedia/

CoCo Lee, pjevačka zvijezda iz Hong Konga čija je pjesma iz filma "Tigar i zmaj" bila nominirana za Oscara, umrla je u dobi od 48 godina, objavila je njezina obitelj.

Lee je umrla u srijedu nakon što je u nedjelju pokušala samoubojstvo, objavile su njezine sestre.

"CoCo je bolovala od depresije nekoliko godina, ali stanje joj se zadnjih nekoliko mjeseci drastično pogoršalo", napisale su Carol i Nancy Lee na društvenim medijima.

"Premda je CoCo potražila profesionalnu pomoć i borila se protiv depresije koliko god je mogla, demon u njoj nažalost je bio jači."

image

CoCo Lee

Andrew Ross/Afp/Profimedia/Andrew Ross/afp/profimedia

Lee je provela dio djetinjstva u San Franciscu i pohađala je Kalifornijsko sveučilište u Irvineu. Proslavila se 1990-ih i objavila pop albume na mandarinskom, engleskom i kantonskom. Posljednji od njezinih 18 albuma izdan je 2013. godine.

Leeina pjesma "A Love Before Time" nominirana je 2001. za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Ta nominacija bila je jedna od deset koliko je dobio film "Tigar i zmaj", koji je osvojio četiri Oscara. Lee je posudila glas i u mandarinskoj verziji Disneyjevog animiranog filma "Mulan" i snimila glavnu pjesmu tog filma "Reflection".

Vjenčala se za kanadskog poslovnog čovjeka Brucea Rockowitza 2011. godine.

U zadnjih 29 godina osvojila je mnogobrojna međunarodna priznanja za najprodavanije pjesme i očaravala publiku nastupima uživo, napisale su njezine sestre u srijedu. "CoCo je također poznata po tome što je neumorno radila na tome da otvori novi svijet za kineske pjevače na međunarodnoj glazbenoj sceni i sve je dala da bi sjala za Kineze. Ponosimo se njome!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:51