DOSTA JOJ JE

Zvijezda Euforije prelomila: ‘Dosta je bilo, više ne želim ne želi glumiti transrodne osobe!‘

Želi se dalje razvijati u svojoj glumačkoj karijeri

Hunter Schafer kao Jules u drugoj sezoni

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

Hunter Schafer, glumica koja se proslavila u ulozi transrodne Jules Vaughn u HBO-ovoj seriji “Euforija”, više neće prihvaćati transrodne uloge jer se želi dalje razvijati u svojoj glumačkoj karijeri, prenosi BBC.

- Toliko sam naporno radila i prošla teške trenutke u svojoj tranziciji, sad samo želim biti djevojka i konačno krenuti dalje. Ponižavajuće je za mene i ono što želim raditi, što sam poznata samo kao trans glumica - rekla je Schafer.

Iako joj je bilo ponuđeno puno takvih uloga, ne želi ni pričati o njima. Kaže kako pouzdano zna da je jedna od najpoznatijih transrodnih osoba u medijima i zbog toga osjeća odgovornost, ali vjeruje da je vrijeme da joj to ne bude suština onoga što radi.

image

Hunter Schafer privlačila je poglede u senzualnoj kreaciji modne kuće Bottega Veneta

Matt Baron/bei/shutterstock/

- Mislim da će napredovanje i zalaganje u interesu trans pokreta biti puno korisnije nego da stalno pričam o tome - objasnila je.

U Hollywoodu se već dugo vodi rasprava o zastupljenosti u takvim glumačkim ulogama i mnogi u transrodnoj zajednici smatraju da bi ih trebali glumiti glumci koji su transrodni u stvarnom životu.

Drugi tvrde da koncept glume znači postati netko drugi, stoga bi bilo previše ograničavajuće imati samo uloge s karakteristikama koje dijele glumci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:24