MACAULAY CULKIN

Zvijezda filma 'Sam u kući': Tabloidi su sve izdramatizirali, heroin nisam konzumirao svaki dan

 Screenshot

Macaulay Culkin imao je samo 10 godina kada je objavljen prvi film 'Sam u kući' u kojem je utjelovio osmogodišnjeg Kevina McCallistera. Uslijedili su tada nastavci spomenutog filma, pa film 'Uncle Buck', 'My Girl', a onda i 'Richie Rich' koji ga je učinio najuspješnijim dječjim glumcem svih vremena.

S 12 godina već je bio milijunaš, s 14 godina zakonski se odvojio od roditelja, a kad su se odlučili rastati, oboje su pokušali doći do njegovog 17 milijuna dolara vrijednog bogatstva.

No, Macaulay neki uspješniji uradak nije snimio još od 1994., to jest od filma 'Richie Rich'. Culkin se sa 17 godina oženio prvi put, a rastao se dvije godine kasnije. Jedino o čemu je javnost čitala zadnjih godina kad je u pitanju nekad slavni glumac su njegovi problemi s drogom i ovisnostima, a jednom prilikom navodno se umalo i predozirao. Evo što kaže o tome je li se javnost zbilja trebala zabrinuti za njegov život.

- Naravno, gluposti se događaju, ali ne nisam trošio 30 grama heroina mjesečno ili slično. Tabloidi su sve to preuveličali i izdramatizirali. Prije tri godine osnovao je The Pizza Underground bend, kako je sada priznao, pod utjecajem alkohola, no i taj projekt je nedavno propao jer su se njegovi članovi nedavno razišli. Macaulay je sada dao prvi veliki intervju u zadnjih deset godina i to za Guardian.

Objasnio je zašto je odustao od daljnje glumačke karijere.

- Nisam samo okrenuo leđa svemu, jednostavno to više ne želim. Paparazzi me i dalje prate u stopu, a to samo zato što ne želim biti u središtu pozornosti - kaže nekadašnja zvijezda. Godinama živi u Francuskoj i bježi od medija, no javnost je i dalje fascinirana s njim.

- Ne znam zašto, ali baš sam o tome razmišljao neki dan. Prelazim ulicu kad se odjednom ispred mene stvori 20 paparazza, a onda njihov primjer slijede slučajni prolaznici koji izvade mobitele i počnu me snimati. Ne mislim da sam vrijedan toga - zaključio je.

Dodao je da se već naviknuo na to pošto mu je tako cijeli život.

- Čudno je kad ste na spoju jer vas svi gledaju, no trudim se više ne obraćati pažnju, a ni ne razmišljam više o sebi u trećem licu jer bi me to dovelo do ludila - kaže.

Sada, veli, uživa u onome u čemu nije mogao prije nekoliko godina - ukradenoj mladosti.

- Jednog dana volio bih ispričati cijelu svoju priču pod svojim uvjetima - zaključio je glumac koji je deset godina proveo u vezi s Milom Kunis, a navodno su njegovi problemi s drogom započeli nakon što je njihova veza okončana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 01:28