UVIJEK ŠALJIVA

Zvijezda Harryja Pottera otkrila: ‘Imala sam tešku operaciju. Sada imam kravlje srce‘

Legenda britanskog glumišta podvrgnuta je zahvatu koji se zove transkateterska zamjena aortnog zaliska

Miriam Margolyes, Gemma Jones, Jim Broadbent, David Bradley u Harryju Potteru

 Courtesy Of Warner Bros. Pictures/Everett/Profimedia/Courtesy Of Warner Bros. Pictures/Everett/Profimedia

Legendarna britanska glumica, zvijezda filmova o Harryju Potteru,nak Miriam Margolyes otkrila je da je imala tešku operaciju srca. Ova 82-godišnjakinja ispričala je kako je bila podvrgnuta zahvatu koji se zove transkateterska zamjena aortnog zaliska.

O svojim zdravstvenim problemima, Margolyes inače silno duhovita i do ekcentričnosti otvorena osoba zbog čega je Graham Norton obožava zvati u svoju emisiji, govorila je u podcastu "Table Manners" s Jessie i Lennie Ware.

image

Miriam Margolyes

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

"Sada imam kravlje srce. Ok, ipak ne cijelo srce. Zamijenili su mi aortnu valvulu kravljom.", ispalila je u podcastu Margolyes kako prenosi The Sun. Kada je Jessie upitala je li riječ o uobičajenom postupku, Miriam je uzvratila kako misli da je to zapravo prilično profinjeno.

image

Miriam Margolyes, Gemma Jones, Jim Broadbent, David Bradley u Harryju Potteru

Courtesy Of Warner Bros. Pictures/Everett/Profimedia/Courtesy Of Warner Bros. Pictures/Everett/Profimedia

"I ne znam koliko je uobičajeno. Nikada nisam čula za tu operaciju. Ali spašava vas od operacije na otvorenom srcu, koja bi bila beskrajno invazivnija. Naprave ti dvije male rupe u preponama. Po jednu u svakoj preponi i onda tu stvar gurnu kroz njih. I ne znam kako to uspijevaju, ali na neki način to rade sa stereo uređajima. A onda kada dođu do cilja, kada su vam u srcu, malo povuku žicu i sve krene! I gle, vaša arterija ili vaš aortni zalistak je bez svečane ceremonije izbačen u stranu", opisala je na svoj način ono što je prošla glumica.

Margolyes je izazvala zabrinutost još u svibnju kada je hitno prebačena u bolnicu zbog infekcije prsnog koša. Obavijestila je obožavatelje na društvenim mrežama snimkom na kojoj je na odjelu. Podijelivši svoju fotografiju u bolničkoj haljini iz kreveta, rekla je: "Hvala mojim dragim prijateljima koji su mislili na mene. Preživjela sam i još uvijek sam u bolnici The Royal Brompton svakako do nedjelje. Energija mi se vraća, ali još uvijek nisam sasvim ona stara", prenosi njezinu objavu The Sun.

image

Miriam Margolyes

Starstock/photoshot/Avalon/Profimedia/Starstock/photoshot/Avalon/Profimedia

Kasnije je za Vogue izjavila da će možda morati pod nož zbog "neočekivanog" zdravstvenog problema.

"Kad si mlad, nikad ne razmišljaš o smrti. U osnovi samo razmišljaš o svom sljedećem je*anju. Sada puno razmišljam o smrti", kazala je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:04