UOČI BAFTA

ZVIJEZDA 'HARRYJA POTTERA' POKAZALA IZNIMNU DAREŽLJIVOST Emma Watson donirala više od osam milijuna kuna žrtvama spolnog uznemiravanja

 
 Profimedia, UPI

Britanska glumica Emma Watson donirala je milijun funti (1,13 milijuna eura, odnosno više od 8 milijuna kuna) zakladi za podršku ženama žrtvama spolnog uznemiravanja koju je predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije satima prije svečanosti dodjele nagrada Bafta u nedjelju navečer.

Zakladu za pravdu i jednakost (Justice and Equality Fund) je u kolumni objavljenoj u nedjelju predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u Ujedinjenom kraljevstvu koje su se mobilizirale nakon otkrića brojnih skandala.

"Zajedno možemo okončati zlostavljanje i nekažnjivost", napisale su potpisnice i precizirale da se njihova akcija ne ograničava samo na sektor zabave već se proširuje i na sva područja društva, medija i politike.

Osim Emme Watson, brojne britanske zvijezde su dale doprinose, među kojima Keira Knightley, Jodie Whittaker i Emma Thompson kojima su se pridružili i muškarci među kojima i Tom Hiddleston koje je dao 10.000 funti.

Očekuje se da će večeras na dodjelu Bafta nagrada brojne zvijezde doći u crnome, kao što su već potvrdile glumice Margot Robbie i Allison Janney, u znak prosvjeda protiv skandala u koje su upletena velika imena filmske industrije poput Harveyja Weinsteina. Neke će na crvenom tepihu pratiti priznate aktivistice, posebno povezane s platformom Everyday Sexism Project.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:41