ZARUČNIK ‘SOCIOPAT‘

Zvijezda HBO-ove serije i još šest žena otkrile da su bile zlostavljane: ‘Imao je puške, uhodio i stalno nas je pipkao‘

Lagao je ženama da su on i Johnson u otvorenoj vezi ‘kako bi ih nagovorio da se prepuste njegovim neprimjerenim seksualnim napadima‘

Ashley Johnson i Brian Wayne Foster

 Ryan Hartford/startraksphoto.com/Instar Images/Profimedia

Zvijezda serije "The Last of Us" Ashley Johnson tvrdi da je živjela u strahu od svog bivšeg zaručnika, "sociopata" Briana Waynea Fostera, nakon što su mu pronađene dvije airsoft puške, a navodno je pratio i sigurnosne kamere njezine kuće, otkriva Page Six.

Johnson i šest drugih žena, uključujući njezinu sestru, pokrenule su u utorak parnicu protiv Fostera u Los Angelesu, optužujući ga za obiteljsko nasilje, namjerno nanošenje emocionalne boli, seksualno zlostavljanje te napad i uhođenje.

Ova 40-godišnja glumica, koja glumi Ellie Williams u hit seriji HBO-a, tražila je hitnu zabranu prilaska u svibnju nakon što je navodno pokušao od nje iznuditi 150 tisuća dolara. Bryan Freedman, odvjetnik Ashley Johnson i druge žene, rekao je za Page Six da je "policajac koji je pregledao dokaze bio toliko zabrinut za sigurnost Ashley Johnson da je sam otišao sucu kako bi dobio hitan nalog za zabranu prilaska".

image

Ashley Johnson

Ryan Hartford/startraksphoto.com/Instar Images/Profimedia

Sada je nova tužba, koju su pokrenule Johnson i šest drugih, vratila cijeli slučaj na sud.

- Fosterove prijetnje da će objaviti Johnsoničine osobne podatke, kao i njegovi činovi fizičkog zastrašivanja, poput udaranja kroz staklo, bacanja predmeta i vrištanja u njezino lice, uplašili su Johnson, traumatizirali je i izazivali stalni pritisak - stoji u dokumentu.

U sudskim dokumentima također tvrde da je 2023. Foster počeo sa sobom nositi veliku crnu sportsku torbu i kutiju za streljivo koja sadrži dvije airsoft puške modificirane da izgledaju kao prave puške i spravu za davljenje, tzv. garotu. Foster je bio voditelj "Talks Machina", tjednog YouTube talk showa u kojem je raspravljao o događajima u web seriji Dungeons & Dragons "Critical Role". Od tada je napustio show i, nakon što je objavljeno da je Johnson zatražila zaštitu, njegova je prisutnost potpuno izbrisana s YouTube kanala "Critical Role".

U građanskoj tužbi navodi se da je Foster "potaknut drogom i alkoholom" uputio "vrlo neprikladne i neželjene seksualne komentare" Ashleyjinoj sestri Haylie Langseth i pipkao je pred njezinom djecom.

Foster je navodno "lagao i bio s drugim ženama dok je bio u vezi s Johnson", navodi se u tužbi u kojoj se također tvrdi da je svoju "slavu koristio kao moć". Lagao je ženama da su on i Johnson u otvorenoj vezi "kako bi ih nagovorio da se prepuste njegovim neprimjerenim seksualnim napadima", tvrdi se u tužbi.

- Budući da je sociopat kakav jest, Foster je često tretirao te žene kao seksualne objekte slobodno ih pipkajući bez pristanka, ponekad u javnosti. Svaka žena koja se odbila pokoriti njegovoj volji ili koja mu se iz bilo kojeg razloga suprotstavila, bila je suočena s bijesom opscenosti, zastrašivanja i prijetnji - stoji u tužbi.

image

Ashley Johnson

Ryan Hartford/startraksphoto.com/Instar Images/Profimedia

Još jedna anonimna žena u istoj tužbi tvrdi da ju je 2019. Foster, "zaudarajući na piće, stalno pipkao". Zatim je “na silu pokušao zabiti svoje ruke u njezine hlače kako bi joj dodirnuo vaginu dok se ona borila s njegovim javnim seksualnim napadima i molila ga da prestane mnogo puta."

Nekoliko mjeseci kasnije, nakon što su Foster i spomenuta žena prestali komunicirati, on joj je navodno slao nasilne poruke.

- Nisam te vidio neko vrijeme, ali jedva čekam da ti gurnem ku*** u stražnjicu - stoji u poruci.

Adrienne Cho, koja je radila za “Critical Role” kao voditeljica dizajna i razvoja proizvoda u travnju 2019. dok je Foster bio producent, u tužbi tvrdi da ju je Foster maltretirao i pipkao po preponama dok je sjedio pokraj nje na jednom događaju u veljači 2020.

Danielle Carr, producentica emisije "Critical Role", tvrdi da je Foster govorio o tome kako se želi seksati s njom i dodirivati ​​joj grudi, a u tužbi se navodi da je želi" saviti preko kauča".

Peta žena, Whitney McKeil, također tvrdi da ju je Foster pipkao po stražnjici 2021. godine dok je bio s Johnson, dok druga, Maude Garrett, tvrdi da je poljubila Fostera nakon što joj je rekao da je u otvorenoj vezi. Kad se dva mjeseca kasnije suočila s njim, vrijeđao ju je i htio baciti čašu na nju.

Foster je u sudskim dokumentima rekao da mu je važno to što je njegova priča bila inspiracija ljudima diljem svijeta, koji znaju za njegovo putovanje kroz oporavak od uporabe heroina, alkohola i drugih supstanci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:12