KIT HARINGTON

Zvijezda ‘Igre prijestolja‘: ‘Dijagnosticiran mi je ADHD dok sam bio na odvikavanju. Shvatio sam da mi život ovisi o tome‘

Glumac je priznao da su mu bitku s mentalnim zdravljem pogoršali obožavatelji ‘Igre prijestolja‘ koji ga tretiraju kao lika Jona Snowa

Kit Harington kao Jon Snow u ‘Igri prijestolja‘

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia

Zvijezda serije ‘Igra prijestolja‘, Kit Harington, koji je utjelovio mnogima omiljenog Jona Snowa, otkrio je da mu je dijagnosticiran poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) dok je bio na rehabilitaciji 2019. zbog problema s alkoholom.

37-godišnji glumac ispričao je kako je za svoju dijagnozu saznao dok je bio u američkoj klinici u koju je otišao nakon što se četiri godine pokušavao otrijezniti.

Prisjećajući se svoje mladosti, glumac je rekao da bi ga njegovi roditelji nazivali ‘Princem tame‘ zbog lošeg raspoloženja u koje bi padao, a koje ‘nikada nije nestalo nakon njegovih tinejdžerskih godina.‘

Kit je govorio o svojoj dijagnozi tijekom gostovanja u podcastu ‘The Hidden 20%‘ s poduzetnikom Benom Bransonom koji ima autizam i ADHD.

"Shvatio sam da moj život ovisi o ovome. Srećom, to je bilo pravo mjesto u pravo vrijeme. Odatle sam uspio stvoriti novi život", rekao je glumac, prenosi Daily Mail.

image

Kit Harington

Luca Carlino/Nurphoto Via Afp

Također je dodao da su mu se tijekom tinejdžerskih godina raspoloženja mijenjala tek kad ih je postao svjesniji.

"Kad bi se to dogodilo, mogao sam... srušiti cijelu sobu. I malom dijelu mene se sviđao takav učinak. Tako da sam morao biti jako svjestan da se to događa i maknuti se iz situacije koja to uzrokuje", pojasnio je.

Glumac je također priznao da su njegovu bitku s mentalnim zdravljem pogoršali obožavatelji "Igre prijestolja" koji ga tretiraju kao njegova lika Jona Snowa.

"Ljudi bi me tretirali kao lika. Ali u životu se uopće nisam tako osjećao. I to je dovelo do nekih psiholoških ožiljaka", priznao je glumac.

Podsjetimo, Harington je u braku s kolegicom iz popularne serije, Rose Leslie, a par ima dvoje djece - sinčića rođenog 2021. i kćer rođenu u veljači 2023.

image

Kit Harington i Rose Leslie

Angela Weiss/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01