EMILIA CLARKE

Zvijezda ‘Igre prijestolja‘: ‘Imala sam moždano krvarenje, a mene je najviše bilo strah otkaza‘

Prvo je krvarenje bilo netom kada je završilo snimanje serije, tada je izgubila sposobnost govora i skoro je pala u komu, nakon drugog je završila na operaciji...

Emilia Clarke

 Ja/Everett/Profimedia/Ja/everett/profimedia

Glumica Emilia Clarke priznala je da je strahovala da će dobiti otkaz iz serije "Igre prijestolja" kada je pretrpjela dva krvarenja u mozgu, prenosi Daily Mail. Clarke, koja je u seriji utjelovila Daenerys Targaryen, imala je zdravstvenih problema 2011. i 2013. godine.

Prvo je krvarenje bilo netom kada je završilo snimanje serije, tada je izgubila sposobnost govora i skoro je pala u komu. Drugo je krvarenje glumicu odvelo na operaciju, a kako je kazala, malo je ljudi koji prežive i ostanu bez ikakvih posljedica u takvim slučajevima.

image

Emilia Clarke u seriji ‘Game of Thrones‘

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

"Kad imate ozljedu mozga, to mijenja vaš osjećaj o vama na dramatičnoj razini, sve nesigurnosti oko vašeg posla se učetverostruče preko noći...", prenosi Daily Mail da je Clarke rekla. "Prvi strah koji smo svi imali bio je: ‘O moj Bože, hoću li dobiti otkaz?‘ Hoću li dobiti otkaz jer misle da nisam sposobna dovršiti posao", dodala je glumica.

I dok se više bojala otkaza, nego smrti jer joj je krvna žila na mozgu puknula, Clarke se šokirala kada je vidjela kapacitet osoblja u rehabilitacijskim službama. Zato je pokrenula "SameYou", dobrotvornu organizaciju, za koju je njoj i njezinoj majci Jenny dodijeljena MBE (Member of the Order of the British Empire) nagrada, koja se inače dodjeljuje za izvanredna postignuća ili usluge zajednici.

image

Emilia Clarke i njezina majka Jennifer s MBE priznanjem

I-images/Eyevine/Profimedia/

Jenny je također pretrpjela operaciju uklanjanja aneurizme mozga, kao i njezina kći. "Doživjeti iskustvo bliske smrti i proći kroz neku vrstu tame svega toga pa onda izaći iz toga, baš smo sretni", kazala je Clark te dodala da je MBE nagrada nevjerojatna čast i privilegija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 16:15