SEAN BEAN

Zvijezda ‘Igre prijestolja‘ na meti kritika: ‘Neću da mi na setu govore kako da odradim scenu seksa, kvare spontanost‘

Treneri za intimnost uvedeni su kako bi zaštitile glumice nakon kampanje #MeToo

Sean Bean

 Tnt/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Zvijezda popularne serije ‘Igra prijestolja‘ Sean Bean našao se na meni kritika kada je izjavio da članovi seta koji brinu o snimanju intimnih scena ‘uništavaju spotanost svodeći seks scene na tehničku izvedbu‘.

Treneri za intimnost, uvedeni kako bi zaštitili glumice nakon kampanje #MeToo, odigrali su ključnu ulogu u snimanju scena seksa za hit serije kao što su ‘Bridgerton‘ i ‘Normal People‘.

Britanska glumica Jameela Jamil te američka glumica i pjevačica Rachel Zegler komentirale su glumčevu izjavu koju je dao za The Times.

Zegler je na svom Twitter profilu odgovorila na Beanove primjedbe ističući da se glumac ‘mora probuditi‘.

- Osobe koje se bave snimanjem intimnih scena uspostavljaju sigurno okruženje za glumce. Bila sam iznimno zahvalna na onima koje smo imali setu. Bili su blagonakloni prema pridošlicama poput mene i educirali one oko mene koji su imali godine iskustva. Spontanost u intimnim scenama može biti nesigurna, napisala je.

Jamil je također podijelila svoje nezadovoljstvo glumčevom izjavom, naglašavajući da bi ustvari scene seksa ‘trebale biti samo tehničke‘.

- Trebalo bi biti isključivo tehničko. Nitko ne želi improvizirano pipkanje. Naš posao kao glumaca je da ne izgleda tehnički, napisala je.

Bean koji je tijekom svoje karijere snimio niz eksplicitnih scena seksa rekao je kako misli da te osobe ‘kvare spontanost‘.

- Kočilo bi me da mi netko kaže: ‘Učini to, stavi ruku tamo, dok diraš njegovu stvar.‘ Mislim da bi prirodan način na koji se ljubavnici ponašaju uništio netko tko bi to sveo na tehničku izvedbu, rekao je.

Glumčeva najistaknutija scena seksa bila je ona s engleskom glumicom Joely Richardson u mini serij ‘Lady Chatterley‘ iz 1993.

- To je bilo spontano. Imali smo dobru kemiju i znali smo da je ono što radimo neobično jer je ona bila udana, ja sam bio oženjen, rekao je Bean.

- Ali pratili smo priču. Pokušavali smo prikazati istinu onoga što je DH Lawrence napisao, dodao je.

Treneri za scene seksa inače su obavezni na BBC-u, a glumice ih hvale. Jedna od njih je i Daisy Edgar-Jones, koja je glumila u BBC-evoj adaptaciji romana ‘Normal People‘ Sally Rooney iz 2020. godine. No, Bean smatra da važnost tih savjetnika ‘ovisi o glumici‘.

Pritom se referirao na američku glumicu Lenu Hall, koja je s njim snimila golišavu scenu u ‘Snowpierceru‘, i ustvrdio da je ‘spremna na sve‘ zbog svojih prethodnih iskustava s cabaretom.

Međutim, Hall se oglasila na svom Twitter profilu ubrzo nakon što je intervju objavljen, kako bi ‘razjasnila neke stvari‘.

- Samo zato što sam u kazalištu (ne kabareu, ali ih izvodim s vremena na vrijeme) ne znači da sam za bilo što, napisala je.

- Ozbiljno, to ovisi o drugom glumcu, sceni koju ćemo raditi, redatelju i bilo kojoj ekipi koja mora biti tamo da to snimi, nastavila je.

- Sean je sjajan glumac i učinio je da se osjećam ne samo ugodno nego i kao da imam pravog glumačkog partnera u tim bizarnim scenama. Ako se osjećam ugodno sa svojim partnerom u sceni i s drugima u prostoriji, tada mi neće trebati stručnjak za intimnost na setu, ali ako postoji bilo koji dio mene koji se osjeća čudno, odvratno ili previše eksponirano ili ću osporiti nužnost scene ili ću htjeti da ta osoba bude tamo, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:40