JOSEPH GATT

Zvijezda ‘Igre prijestolja‘ na sudu zbog optužbi za eksplicitne razgovore s maloljetnicom, podršku mu pružala djevojka

Gatt negira sve optužbe, na slobodi je uz jamčevinu, a saslušanje će se nastaviti nakon 4. prosinca

Joseph Gatt

 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia/Mediapunch Inc/alamy/alamy/profimedia

Zvijezda „Igre prijestolja” Joseph Gatt (51) završio je u kaznenoj sudnici u Los Angelesu u ponedjeljak jer je optužen za seksualno eksplicitne razgovore na internetu s maloljetnicom. Glumac je viđen kako dolazi sa svojom dugogodišnjom djevojkom glumicom i spisateljicom Mercy Malick.

Gatt, koji je u HBO-ovom hitu utjelovio Thenna Warga, ostao je na slobodi uz jamčevinu nakon uhićenja na temelju kaznenog naloga za kontakt s maloljetnicom zbog seksualnog prijestupa u L.A.-u u travnju 2022.

Sudac vrhovnog suda L.A. Enrique Monguia rekao je da će se saslušanje nastaviti nakon 4. prosinca nakon što mu je tužitelj Michael Fern rekao da su „potrebna dodatna otkrića” kako bi se slučaj pokrenuo.

Prošlo je 18 mjeseci otkad je glumac uhićen u L.A.-u, a njegov dom su pretražili policijski službenici Odjela za maloljetnike, Jedinice za internetske zločine protiv djece s nalogom za pretres.

Osim što je optužen za seksualni prijestup s maloljetnicom, suočava se i s optužbom za posjedovanje oružja za napad. Na obje optužbe se izjasnio nevinim, i iako mu je odobrena jamčevina od 5000 dolara, zabranjeno mu je druženje s maloljetnicima bez nadzora, posjedovanje pornografije i korištenje društvenih mreža, osim u poslovne svrhe.

Tjedan dana nakon uhićenja oglasio se na Twitteru kako bi negirao optužbe.

„Želim govoriti o apsolutno zastrašujućim i potpuno neistinitim optužbama koje su nedavno iznesene protiv mene", započeo je.

„One su 100% pogrešne i nepromišljene. Potvrdio sam pogreške i pogrešne informacije u današnjem priopćenju za javnost. U potpunosti surađujem s policijom kako bismo ovo otkrili. Veselim se što ću očistiti svoje ime. Hvala svim mojim prijateljima i obožavateljima koji znaju da je ovo neistina i razumiju da iz pravnih razloga ne mogu dalje komentirati na društvenim mrežama."

image

Joseph Gatt i Mercy Malick

Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/Matt Crossick/pa Images/profimedia

Njegova djevojka Mercy Malick, koja je došla s njime u ponedjeljak na sud, također je na društvenim mrežama osudila optužbe, nazivajući ih "ludima".

„Puno ljubavi za sve koji su već pružili podršku Joeu i meni. Oni koji nas poznaju očito znaju da su optužbe protiv njega sulude", napisala je.

Gatt je najpoznatiji po ulozi Thenna Warga u popularnoj HBO-ovoj seriji „Igra prijestolja”. Lik kojeg je glumio bio je član Thenna, plemena Slobodnog naroda poznatog po svojim ritualima stvaranja ožiljaka samima sebi i kanibalizmu.

Pojavio se u nekoliko epizoda četvrte sezone 2014. godine, a potom je njegov lik ubijen u bitci za Castle Black. Osim toga, glumio je u nekoliko blockbuster filmova uključujući Disneyjev remake „Dumba”, „Star Trek Into Darkness” i „Thor”.

Glumac inače boluje od alopecije universalis zbog koje je izgubio svu kosu sa 14 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:40