GLUMAC SCIJENTOLOG

Zvijezda ‘Ludih 70-ih‘ proglašena krivom za silovanje, supruga u suzama napustila sudnicu: ‘Svi su zanijemili‘

Scijentološka crkva igrala je veliku ulogu na suđenju čiji je Masterson član

Bijou Phillips napušta sudnicu u suzama

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Danny Masterson, glumac najpoznatiji po ulozi u seriji ‘Lude sedamdesete‘ proglašen je krivim po dvije točke optužnice za silovanje u srijedu na ponovljenom suđenju u Los Angelesu, prenosi Guardian.

Porota od sedam žena i pet muškaraca donijela je presudu nakon vijećanja od sedam dana tijekom dva tjedna. Nisu se mogli složiti oko treće točke optužnice, da je Masterson navodno silovao dugogodišnju djevojku.

Njegova supruga, glumica i manekenka Bijou Phillips plakala je dok su ga odvodili iz sudnice, a ostatak obitelji te prijatelji u nevjerici, skamenjenih lica, reagirali su na ishod suđenja.

Tužitelji, koji su ponovno optužili Mastersona nakon što je zbog neodlučne porote u prosincu došlo do poništenja suđenja, rekli su da je Masterson uz uporabu sile prisilio tri žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu. Dogodilo se to u razdoblju između 2001 i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Istaknuli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, a sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice.

image

Danny Masterson i Bijou Phillips (arhiva)

No Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/No Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./backgrid/backgrid Usa/profimedia

Masterson nije svjedočio, a njegovi odvjetnici nisu pozvali svjedoke. Obrana je tvrdila da su spolni činovi djelomice bili sporazumni i pokušali su diskreditirati ispovijesti žena spominjući nedosljednosti tijekom vremena. Tvrdili su da su žene međusobno koordinirale iskaze.

Scijentološka crkva odigrala je značajnu ulogu u prvom suđenju, ali nedvojbeno veću i u drugom. Sutkinja Charlaine F Olmedo dopustila je svjedočenje stručnjaka o strategiji crkve iz usta bivšeg dužnosnika u vrhu Scijentološke crkve.

U sudnici se osjećala napetost između sadašnjih i bivših scijentologa, a tužiteljice su izjavile da su osjećale da ih u sudnici neki pripadnici crkve zastrašuju.

Svjedočila je i Leah Remini, bivša pripadnica Scijentološke crkve, koja je postala najistaknutiji kritičar scijentologije.

Sudac je bivšim i sadašnjim članovima crkve dopustio da objasne zašto je ženama toliko dugo trebalo da prijave silovanje.

Žene su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečen da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji.

Crkva je oštro zanijekala da ima bilo kakvu politiku koja zabranjuje svojim članovima odlazak svjetovnim vlastima.

image

Danny Masterson

Stewart Cook/Shutterstock Editorial/Profimedia/Stewart Cook/Shutterstock Editorial/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:41