BIJEG OD HOLLYWOODA

Zvijezda ‘Male kuće u preriji‘ odrekla se droge, alkohola i plastičnih operacija: Uživa u planinama, uzgajajući kokoši

Sada sam ja - bez boje za kosu, bez filera, bez implantata, bez botoksa. Samo se brinem o sebi, ispričala je dječja zvijezda 70-ih

Melissa Gilbert

 Profimedia

Melissa Gilbert, glumica koja je utjelovila Lauru Ingalls, slatku djevojčicu u kultnoj američkoj seriji "Mala kuća u preriji" koja se i danas emitira s velikim uspjehom, odlučila je odbaciti blještavila Hollywooda i sa suprugom redateljem Timothyjem Busfieldom preselila se na imanje u planinskom području Catskills. Obzirom na to što je Gilbert ispričala Fox Newsu, njezina odluka ne čudi, jer kao i mnogim drugim glumačkim zvijezdama koji su slavu okusili već kao djeca, život joj je bio poput nekog horora.

"Sada sam ja - bez boje za kosu, bez filera, bez implantata, bez botoksa. Samo se brinem o sebi. Trudim se jesti što bolje mogu. Pijem puno vode. I zbog toga stvarno uživam u procesu starenja.", ispričala je danas 58-godišnja glumica objašnjavajući kako je našla spas u jednostavnom životu nakon što je pobjegla na imanje od 14 jutara koje su ona i suprug kupili prije četiri godine i platili ga tek 98 tisuća dolara.

Odrekla se plastične kirurgije i holivudskih očekivanja, što nije bilo lako jer pod svjetla reflektora stigla je još kao trogodišnja djevojčica.

"Starenje je teška bitka. Na kraju svi gube. To se jednostavno ne uklapa u to tko sam ja i kakav je moj život sada. Iscrpljujuće je i nepotrebno. Morala sam pronaći mjesto u sebi, prestati to pokušavati ili osjećati da moram biti ono što svi drugi žele da budem", objašnjava Gilbert. A to su željeli od malena, posebno kada je kao desetogodišnja djevojčica dobila ulogu Laure Ingalls koja joj je obilježila karijeru. "Mala kuća u preriji" snimala se između 1974. i 1982., a glavni glumac bio je Michael Landon koji je preminuo 1991. kada mu je bilo samo 54 godine.

image

Lindsay Greenbush, Michael Landon, Karen Grassle, Melissa Gilbert i Melissa Sue Anderson

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Ni život ostatak casta nije bio blistav, kako je to poslije u svojim memoarima otkrila Gilbert.

Borila se s drogom i alkoholizmom, podvrgnuta je višestrukim plastičnim operacijama tijekom svoje karijere i imala niz veza s nekim od vodećih holivudskih zvijezda - uključujući Toma Cruisea. Glumica, koja je jednom priznala da je sama ispijala po dvije boce vina navečer, rekla je da su je privlačili "muškarci koji su mirisali na alkohol" nakon što je godinama glumila uz producenta i zvijezdu Michaela Landona, koji je "stalno pio votku iz šalice za kavu".

Gilbert je shvatila da ima problema s pićem kada se jedne noći onesvijestila i probudila u krevetu za pse. Incident ju je potaknuo da ode na terapiju i prisustvuje sastancima Anonimnih alkoholičara, kako je to izvijestio Today 2009. godine. Imala je problem i s drogama, jer nije alkohol bio jedino u čemu je potražila spas, utjehu, a to ju je dovelo u još goru situaciju.

Ova 58-godišnjakinja također je tri puta operirala nos i to do svoje 20. godine nakon što je shvatila da joj vizažisti na setu šminkom oblikuju nos kako bi ga smanjili. Iza nje je i neplanirana trudnoća s tadašnjim dečkom Robom Loweom s kojim je počela izlaziti sa 17 godina.

image

Timothy Busfield i Melissa Gilbert

Lars Niki/Getty Images/Profimedia

Danas je u trećem braku sa 64-godišnjim Busfieldom za kojeg se udala 2013. i sada uživa u oštrim zimama, uzgajajući kokoši i hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:58