‘WEDNESDAY‘

Zvijezda Netflixove hit serije optužena za seksualno zlostavljanje: On i dalje šuti, a dokaza je sve više

Zvijezda serije ‘Wednesday‘ optužena je za seksualne napade na maloljetnice, a i on i Netflix za sada šute

Percy Hynes White

 Sopa Images/Sipa Press/Profimedia/Sopa Images/sipa Press/profimedia

Budući da je prva sezona serije ‘Wednesday‘ doživjela velik uspjeh, Netflix se požurio s najavom druge sezone, no čini se da postoji mogućnost da u njoj nećemo gledati glumca Percyja Hynesa Whitea, koji je utjelovio lik Xaviera Thorpea.

Nakon žestokih optužbi za seksualne napade i pojedinih dokaznih materijala objavljenih na društvenim mrežama, angažman 21-godišnjeg glumca doveden je u pitanje.

image

Serija ‘Wednesday‘

Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Val optužbi krenuo je nakon što je djevojka pod korisničkim imenom @milkievich napisala da je glumac nju i njezine prijateljice napao dok je živio u Torontu, a to se navodno dogodilo u razdoblju između njegove 17. i 20. godine. Pojavile su se i tvrdnje da su on i prijatelji imali reputaciju ‘zločestih dečkiju‘, a znali su organizirati zabave na kojima bi napili djevojke i onda ih seksualno iskoristili. Navodne žrtve imale su između 13 i 16 godina.

image

Percy Hynes White

Frederic J. Brown/Afp

"Pozivali su samo one djevojke koje su smatrali zgodnima koje bi onda pokušavali dovoljno napiti da bi se one seksale s njima", glasio je jedan od komentara na Twitteru.

Jedna korisnica, pod imenom Desiree Cameron, detaljno je opisala svoje traumatično iskustvo s jednog partyja na kojem je bio Percy Hynes White.

"Dopustio je da me siluju u podrumu, a kad me pozvao da razgovaramo o tome, više ga je brinulo hoće li doći policija nego jesam li ja dobro", izjavila je. Veći broj žena izjavio je da ih je glumac nazivao ‘debelima‘ ili bi im uputio neku drugu kritiku.

Na Twitteru su također objavljene poruke degutantnog sadržaja koje je slao žrtvama, a mogu se vidjeti i njegove gole fotografije iz kupaonice. Sve to rezultiralo je žestokom online kampanjom pod nazivom #cancelpercy (otkažimo Percyja).

Mladi glumac do sada nije odgovorio na ove optužbe, a tek ćemo vidjeti hoće li Netflix reagirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:14