STIŽE U VELJAČI

Zvijezda ‘Peaky Blindersa‘ potvrdila promjenu uoči 6. sezone: ‘Odustali smo od prvobitnog plana‘

Nakon šeste sezone slijedi film, koji će donijeti završetak priče o Tommyju Shelbyju i njegovoj ekipi, a ima i nekih promjena

Cillian Murphy kao Tommy Shelby, Peaky Blinders

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia

Scenarist Steven Knight koji je napravio popularnu seriju "Peaky Blinders" potvrdio je da je odustao od prvobitnog plana da se serija, čija šesta sezona stiže u veljači ove godine, završi na početku Drugog svjetskog rata, prenosi NME.

Nakon šeste sezone slijedi film, koji će donijeti završetak priče o Tommyju Shelbyju i njegovoj ekipi.

"Uvijek se sve vrtilo oko Britanije između dva svjetska rata - kako nije naučena lekcija iz Prvog i kako su greške ponovljene, a također, dotaknut ćemo se i kraja britanskog carstva - ulazimo u Drugi svjetski rat i do njegova završetka, praktično više nema ni carstva. Zato sam promijenio plan pa ćemo se pozabaviti i samim Drugim svjetskim ratom, jer želim vidjeti koliko se možemo odmaknuti s tim", rekao je Knight koji šestu sezonu popularne serije naziva "kraj početka".

Potvrdio je i da još nije napisao scenarij do kraja. "Ne znam što će se dogoditi dok ne počnem pisati. Način na koji radim je da ne planiram ništa, a da sam to radio, ne bih mogao napraviti seriju. Samo sjednete za tipkovnicu i ako dovoljno dobro poznajete likove, pustite ih da se oslobode i vidite što će jedni drugima reći. Neka dijalog vodi radnju", rekao je Knight.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:42