O SCENAMA SEKSA

Zvijezda serije ‘Kruna‘: ‘Osjećala sam se izloženom i iskorištenom, željela sam da što prije završi‘

Gostujući u emisiji BBC Radija 4, Claire Foy je objasnila zašto joj je snimanje scena seksa bilo neugodno

Claire Foy

 The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Glumačka zvijezda Claire Foy priznala je da se zbog snimanja scena seksa osjeća 'izloženom i iskorištenom'.

37-godišnja glumica glumi u britanskoj mini-seriji "A Very British Scandal", koja govori o jednom od najpoznatijih razvoda u Europi. Priča prati vojvodu i vojvotkinju od Argylla tijekom 1960-ih, a njihova brakorazvodna parnica uključivala je eksplicitne fotografije, nevjeru, pljačku, lažiranje, podmićivanje te je redovito punila novinske stupce.

Foy glumi Margaret Campbell, vojvotkinju koja je bila poznata po svojoj karizmi, ljepoti i stilu, a uz nju je glavna uloga pripala Paulu Bettanyju.

Gostujući u emisiji BBC Radija 4, Foy je objasnila zašto joj je snimanje scena seksa bilo neugodno.

"To je stvarno teško jer se kao žena osjećate iskorišteno i morate glumiti lažni seks na ekranu. Jednostavno se osjećate iskorišteno. Scene seksa su najmračnija stvar koju morate učiniti kao glumica. Osjećate se izloženo. Svatko može pokušati pomoći da se ne osjećaš tako, ali to je, nažalost, stvarnost. No, ja sam snažno zagovarala stav da ta scena mora biti u seriji, ali da mora biti napravljena na ženski način. Nisam željela da to bude ona vrsta groznog seksualnog iskustva kakvo često viđate na velikom platnu", rekla je zvijezda serije "Kruna".

image

Claire Foy

Bbc/amazon Prime Video

Glumica je također snimala scene seksa kao Erin Matthews u "The Promise" (2011.), Anne Boleyn u "Wolf Hall" (2015.), Dawn u "Wreckers" (2011.) i kao Charlotte u "White Heatu" (2012.).

"Kad više nikad ne bih morala snimiti scenu seksa, to bi bila najbolja stvar na svijetu, jer nitko pri zdravoj pameti ne uživa u tome. Zabrinuti ste što filmska ekipa misli, je li im stvarno neugodno, je li vama neugodno. Samo razmišljaš - Bože, daj da ovo što prije završi!", rekla je u intervjuu iz 2018. godine.

A u najnovijoj drami vojvoda od Argylla njezin je lik Margaret Campbell nazvao nimfomankom. Njihov je razvod bio najdulji i najskuplji razvod 20. stoljeća. Vojvoda je tvrdio da se Margaret tijekom njihova braka zaljubila u 88 ljubavnika, među kojima su bili i ministri, holivudske zvijezde te članovi kraljevske obitelji.

image

Claire Foy

Bbc/amazon Prime Video

Foy je također izjavila da mrzi kad se žene naziva 'droljama' te smatra da taj izraz uopće ne bi smio postojati, prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:04