‘DIRAO NAS JE...‘

Zvijezdu američkog nogometa brojne žene optužuju za seksualne napade: ‘On je serijski predator!‘

Vođa navale momčadi Houston Texans odbacuje sve optužbe, a njegov odvjetnik tvrdi da odvjetnik tužiteljica "cirkusira"
Deshaun Watson
 Carmen Mandato/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Igraču američkog nogometa Deshaunu Watsonu prijeti 16 tužbi u kojima ga se tereti za seksualne napade, piše CNN.

Dvije nove tužbe protiv vođe navale momčadi Houston Texans u utorak su predane u okrugu Harris u Texasu, a u njim se tvrdi da je u svibnju i listopadu 2020. godine napastovao žene dok je bio na masaži.

Watson je u tužbi koja je predana ranije ovog tjedna okarakteriziran kao "serijski predator", a u gotovo svim tužbama stoji da je "Watsonovo ponašanje dio uznemirujućeg uzorka". Tužba s početka tjedna prva je koja uključuje takvu karakterizaciju američkog nogometaša.

Sedam tužbi protiv Watsona predano je u ponedjeljak u okrugu Harris, a tužiteljice koje su ih predale zastupa odvjetnik Tony Buzbee. Buzbee je prošlog tjedna predao prvih sedam tužbi protiv Watsona.

Watson je nakon prve tužbe utvrdio da nije napravio ono za što ga se tereti.

"Prema ženama sam se oduvijek odnosio s maksimalnim poštovanjem. Odvjetnik tužiteljice tvrdi da ovo nije pitanje novca, no on je prije predavanja tužbe od mene zatražio da se nagodim za šesteroznamenkasti iznos. To sam odbio. Za razliku od njega, ovo za mene nije pitanje novca već uklanjanja ljage koja je bačena na moje ime, što ću rado napraviti", napisao je Watson na Twitteru.

Watsonov odvjetnik Rusty Hardin u utorak je rekao da on i njegov klijent priznaju da je seksualni napad protuzakonit i moralno neprihvatljiv, ali i da on vjeruje da su optužbe protiv Watsona lažne.

"Odvjetnik 14 neimenovanih tužiteljica stvorio je atmosferu koja nalikuje cirkusu, a društvene mreže koristi kako bi stekao publicitet. Također, odvjetnik tih tužiteljica odbio je na povjerljiv način otkriti imena žena koje tuže moga klijenta, što otežava utvrđivanje istine jer mi ne možemo istražiti njihove tvrdnje", dodao je Hardin.

Hardin je rekao da je razgovarao s "mnogo" fizikalnih terapeutkinja koji su tijekom godina surađivale s Watsonom te da su one rekle da je Watson "džentlmen koji se nikada nije upuštao u neprikladno ponašanje".

Sedam tužbi koje su predane u ponedjeljak sadrže opise incidenata koji su se navodno dogodili u američkim gradovima Houstonu, Atlanti i Beverly Hillsu u periodu između travnja 2020. i ožujka 2021. godine.

U tužbama koje su predane u ponedjeljak, a u kojima se u svojstvu tužiteljica pojavljuje pet masažnih terapeutkinja, jedna estetičarka i jedna žena koja pruža "razne terapeutske usluge", stoji da je Watson "napao i uznemiravao" žene tako što im je "pokazivao svoje spolovilo" te ih "dodirivao istim".

Jedna tužiteljica tvrdi da ju je Watson pokušao natjerati da mu pruži oralni seks.

Svih sedam tužiteljica čije su tužbe predane u ponedjeljak tvrde da ih je Watson kontaktirao preko Instagrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:02