ODRASTAO JE

Zvijezdu hit serije mrzio je cijeli svijet, a sad se vratio neprepoznatljiv: ‘Ma ček, jel to stvarno on?‘

Jack Gleeson kao tinejdžer se povukao nakon uloge u ‘Igri prijestolja‘ prije deset godina, a otad je drastično promijenio izgled

Irski glumac Jack Gleeson u veljači 2023.

 Hennadii Minchenko/Sipa Press/Profimedia/Hennadii Minchenko/sipa Press/profimedia

Zvijezda "Igre prijestolja", glumac Jack Gleeson (31), izgleda neprepoznatljivo u novoj BBC-evoj seriji koja je adaptacija dječjih avanturističkih romana Enid Blyton „The Famous Five”. Obožavatelji moraju dobro pogledati fotografije Jacka kako izgleda sada jer jako malo sliči licu kakvo smo gledali u popularnoj HBO-ovoj seriji „Igra prijestolja”.

Jack je tamo glumio Joffreya Baratheona između 2011. i 2014. godine. Jackov lik ubijen je u epizodi „Lav i ruža” (sezona 4. epizoda 2) koja tematizira njegovo vjenčanje s Margaery Tyrell, koju utjelovljuje glumica Natalie Dormer (38).

image

Jack Gleeson kao kralj Joffrey Baratheon i Natalie Dormer kao Margaery Tyrell u sceni svog vjenčanja u seriji "Game of Thrones" (2014) (S4E2)

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Nakon rezanja torte na vjenčanju, Joffrey je otpio gutljaj vina iz pehara koju mu je pružio Tyrion. Nakon toga počinje se gušiti i prisutnima postaje jasno da je otrovan.

Nakon te epizode povukao se iz glume 2014., a tada je rekao da odluka nije dugotrajna jer on glumi od 8. godine.

„Jednostavno više nisam uživao u glumi onoliko koliko sam prije. I sada postoji mogućnost da to radim kao posao, dok je dosad to bilo nešto što sam radio za rekreaciju s prijateljima ili zbog zabave ljeti. Uživao sam. Kad od toga živite, onda to mijenja vaš odnos prema tome. Nije da to mrzim, već jednostavno to nije ono što želim raditi”, objasnio je Jack svoj odnos prema glumi.

image

Jack Gleeson kao kralj Joffrey Baratheon u "Igri prijestolja"

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

U ovom novom filmskom projektu Jack se pridružuje Ann Akinjirin kao Fanny, Jamesu Lanceu kao Quentinu i Diani Quick kao Mrs. Wentworth.

„Naša glumačka postava je briljantna, mlada i nevjerojatno talentirana. Zajedno s psom Kipom, koji glumi Timmyja, već oživljavaju prekrasne likove na svjež i moderan način”, rekao je redatelj Tim Kirkby o glumcima nadolazeće BBC-ove serije.

Serija je kreirana u koprodukciji s njemačkim ZDF-om, a izvršni producent je Nicolas Winding Refn. Snimanje se odvija diljem jugozapadnog Ujedinjenog Kraljevstva. Datum izlaska serije bit će poznat uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:32