TOKSIČNI FANOVI

Zvijezdu Star Warsa zatrpali stotinama rasističkih poruka: ‘Nitko ne može zaustaviti ovu mržnju‘

Moses Ingram nedavno je izjavila kako su je producenti serijala upozorili da bi mogla postati meta rasističkih napada i maltretiranja

Moses Ingram u ”Obi-Wan Kenobi”

 Matt Kennedy/Lucasfilm Ltd./Hollywood Archive/Profimedia/Matt Kennedy/Lucasfilm Ltd./Hollywood Archive/Profimedia

Šefovi Lucasfilma koji u posljednje vrijeme neumorno štancaju nove Star Wars serije stali su u obranu jedne od svojih glumica nakon što je postala žrtva internetskog uznemiravanja i ispada rasizma, piše Variety.

Moses Ingram, koja je debitirala u dugoočekivanoj seriji "Obi-Wan Kenobi" kao opasna inkvizitorica Reva, otkrila je na društvenim mrežama da su joj "toksični" obožavatelji poslali "stotine" rasističkih poruka otkako je serijal debitirao na Disney+ platformi. Rasističke poruke poslane Ingram uključuju korištenje pogrdnih naziva za tamnopute osobe, kao i tvrdnje da Ingram nije ništa drugo nego figura ubačena u seriju zbog "rasne raznolikosti".

image

Moses Ingram na "Star Wars Celebration" događaju.

Jesse Grant/Getty Images/Profimedia/Jesse Grant/Getty Images/Profimedia

- Nitko ne može poduzeti ništa povodom ovoga. Nitko ne može učiniti nešto da zaustavi ovu mržnju - rekla je Ingram u videu objavljenom na njezinoj Instagram priči.

- Preispitujem svoju svrhu čak i sada, dok vam ovo govorim - rekla je Moses.

Na službenom Twitter računu Star Wars serijala zauzeli su se za Ingram, napisavši u izjavi: "Ponosni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Moses Ingram u Star Wars obitelj i uzbuđeni smo što će se Revina priča odvijati u seriji "Kenobi". Ako netko namjerava natjerati glumicu da se na bilo koji način osjeća nepoželjnom, imamo samo jednu stvar za reći: opiremo se."

Ewan McGregor, koji glumac i izvršni producent serije, također je snimio video u kojem podržava Ingram i osuđuje one koji su je maltretirali na internetu.

- Bilo mi je mučno kada sam čuo da se to događa - rekao je McGregor.

- Mi stojimo uz Moses, volimo Moses, a ako joj šaljete nasilne poruke, po mom mišljenju, niste obožavatelj "Ratova zvijezda" - zaključio je u svojoj poruci.

Prije nego što je “Obi-Wan” debitirao na Disney+ platformi, Ingram je za The Independent rekla da su je čelnici Lucasfilma upozorili da će se vjerojatno suočiti s uznemiravanjem na internetu od strane "rasističkih trolova". Glumci kao što su afroamerikanac John Boyega i azijatkinja Kelly Marie Tran, također su se suočili s rasističkim kritikama kada su se pridružili franšizi.

image

Moses Ingram u "Obi-Wan Kenobi"

Lucasfilm Ltd./Hollywood Archive/Profimedia/Lucasfilm Ltd./Hollywood Archive/Profimedia

- "Obi-Wan" će prikazati najveću raznolikost koju smo ikada vidjeli u galaksiji i mislim da već kasne s tim. Ako imate droide i vanzemaljce koji govore, ali nemate obojene ljude, to nema smisla. 2022 je godina, znate. Dakle, tek smo na početku te promjene, no mislim da je bolje započeti s tom promjenom, nego nikada ni početi - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:48