GALA VEČER

FOTO, VIDEO: PETAR GRAŠO APSOLUTNI POBJEDNIK ZLATNOG STUDIJA Sjajni Splićanin uzeo nagradu za pjevača godine i najbolji hit

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr,
    • Vid Barić

  • OBJAVLJENO:
  • 02.02.2019. u 19:26

CROPIX

 

Završena je utrka za ovogodišnju prestižnu nagradu “Zlatni studio”. Prva je to nagrada u nas koju kombinirano dodjeljuje struka i publika, odnosno čitatelji i gledatelji, a nagrada Zlatni studio je ove godine dodijeljena pod motom “Najbolji biraju najbolje”.

Slavilo se u ukupno 20 kategorija, a u izbor su ulazila od strane stručnog žirija odabrana televizijska, filmska, radijska, kazališna i glazbena djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

Kako je bilo na dodjeli nagrade Zlatni Studio 2019 pogledajte u video izvještaju:

 

U studiju "Anton Marti" Hrvatske radiotelevizije uoči same dodjele prestižne medijske nagrade “Zlatni studio” vladalo je poprilično uzbuđenje. Prvorazredno društveno događanje okupilo je brojna nominirana lica, kao i ostale razne uvažene goste, novinare, glazbenike i sportaše.

Red pjesme, red nagrada – tim bi se riječima dalo najbolje opisati dramaturgiju TV spektakla kroz koji su nas uz domaćine Danijelu Trbović i Franu Ridjana vodili i prezenteri Marko Tolja i Mia Dimšić (glazba), Iva Mihalić i Stjepan Perić (film), Ljudevit Grgurić Grga i Doris Pinčić Rogoznica (radio), Mila Elegović i Goran Grgić (kazalište) te Mirko Fodor, Marijana Batinić i Saša Kopljar (televizija). Potonji je prezenterski trojac bio posebno inspiriran, a nadahnuto su nas i domišljato kroz glazbene nagrade proveli i Marko Tolja te Mia Dimšić, koji su se pokazali kao iznimno duhovit voditeljski par.

Posebnu pozornost publike privukao je band aid “Vatreni Studio”, u čijem su zboru viđeni mnogi uspješni sportaši, bivši i sadašnji, poput braće Sinković, Joška Jeličića, Zorana Primorca, sestri Zaninović i drugih. Miroslav Blažević Ćiro je također bio na mikrofonu, zdušno prateći Zaprešić boyse i band aid tijekom izvedbe u kojoj su sudjelovali, između ostalih, i zapaženi Dubravko Šimenc te glumac Janko Popović Volarić, a sve uz pratnju Tonija Cetinskog koji je oduševio na bubnjevima. Ova je neobična grupa uz pratnju još neobičnijeg zbora napravila show za pamćenje, a pjevali su tu večer u raznim varijantama još i Darko Domijan, Petar Grašo, Nina Badrić, Franka Batelić, Marko Tolja, Zrinka Cvitešić, Mirjana Bohanec-Vidović, Saša Lozar, Ivana Mišerić...

Pjevač godine je Petar Grašo, čija popularnost s razlogom ne iščezava kroz godine, dok je pjevačica godine Nina Badrić. Oboje su kazali kako im nagrade Zlatnog studija znače mnogo, pogotovo s obzirom da o nagradama odlučuje publika. “Kaže se da mi trajemo dok traje pljesak publike, i zato vam puno hvala,” rekla je Nina Badrić po preuzimanju nagrade, a Petar Grašo je zadržao skromnost, izjavivši kako niti jedna nagrada ne smije biti toliko teška da prekrije radost kojom se stvara glazba.

 

Grupa godine su Zaprešić Boys – uz koje smo proslavljali važne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjem svjetskom prvenstvu. Hit godine, opet Petar Grašo, s pjesmom “Ako te pitaju”, dok je za koncert godine publika odabrala koncert Prljavog kazališta na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj.

Za igrani je film godine publika odabrala Osmog povjerenika, dok su se u kategoriji filmskog glumca godine odlučili za Janka Popovića Volarića. Nagradu za najbolju glumicu osvojila je pak Nadia Cvitanović, zvijezda serije “Na Granici”, koju je nagrada vidno iznenadila, pa se drhtavim, uzbuđenim glasom zahvalila žiriju na nominaciji, publici na glasovima, ali i cijeloj ekipi filma. Na tronu je u kategoriji radijski glas godine završio Robert Ferlin (“Čast mi je, uz ovakvu konkurenciju. Slušajte radio, bilo koji radio!”), dok je za radio godine publika odabrala Otvoreni radio. U ime njihove ekipe se publici zahvalila Danijela Novosel, glavna urednica programa, koja je nagradu i preuzela na impresivnoj bini gala večeri Zlatnog studija.

Za TV Emisiju godine proglašena je emisija Nove TV “Provjereno”, prepoznatljive Ivane Paradžiković koja već gotovo deset godina radi na toj istraživačkoj emisiji.

U kategoriji TV zabave godine nagrađena je HRT-ova glazbeno-zabavna emisija “A strana”, koja je razveseljavala publiku u protekloj godini pozitivnim ozračjem i neopterećenom zabavom. Spoj iskusnih glazbenih imena i predstavnika novije generacije, sve uz pratnju vrhunskih glazbenika, pokazao se kao format u kojemu publika uživa.

Reality show godine je Život na vagi, koji je nerijetko preokretao živote mnogih sudionika, a serija “Na granici” je serija godine po izboru publike. Sanja Tucman, direktorica produkcije te hit serije, zahvalila se publici “koja ih svakoga dana prati” te je obećala kako će upravo zbog njih biti još bolji.

U kategoriji TV voditelj/voditeljica pobijedio je svima omiljeni Zoran Šprajc, čija se formula koketiranja između ozbiljne informative i opuštenog late night showa pokazala kao vrijednost koju publika obožava. Zoran Šprajc se zahvalio svojoj produkcijskoj i novinarskoj ekipi, a pohvalio se i kako je nagradu preuzeo drugi put za redom, upozorivši kako je ne smijemo od njega, u tim godinama, očekivati i po treći put iduće godine na dodjeli Zlatnog studija.

 

TV novinar godine je pak neumorni Andrija Jarak – koji je odavno postao i inspiracija za brojne pošalice, dakako zbog 'crnokronikaškog' sektora koji pokriva i zbog kojega ga vicmaheri s ranih strana “ne žele vidjeti u blizini svojega doma”.

Mnogi su pogledi bili uprti u kazališne nagrade. Kao predstava godine odabran je Gavellin komad Rikard III, redatelja Aleksandra Popovskog, a nagrade su preuzeli Dražen Ferenčina, Ozren Grabarić i Aleksandar Popovski, uz čitavu ekipu koja je radila na predstavi.

Za kazališnu glumicu godine publika je odabrala Nina Violić, dok je njezin kolega Milan Pleština osvojio nagradu za glumca godine. On je na dodjelu nagrada dotrčao s predstave “Mačka na vrućem limenom krovu”, zbog koje je i bio nominiran za glumačku nagradu, a uspio se zahvaliti “škvadri iz HNK-a”, kao i glasačkom tijelu te žiriju. Nagradu Novo lice u kazalištu osvojila je mlada glumica varaždinskog HNK-a, Elizabeta Brodić.

---------------------------------------

Prijenos uživo

21:34 - Prijenos se uživo nastavlja na Jutarnji.hr, a po svoju nagradu za bend godine došli su Zaprešić Boysi.

 - Sve te uspjehe naših sportaša popratile su i naše pjesme i zahvaljujemo se na ovoj nagradi - rekli su dečki iz Zaprešića.

Poslije njih po nagradu za koncert godine došao je i Jasenko Houra u ime Prljavog kazališta, a Janko Popović Volarić uzeo je nagradu za glumaca godine:

 - Hvala prije svega čitateljima Jutarnjeg, Zlatku Buriću, Neviju Marasoviću, mojem sinu i mojoj majci - rekao je Popović Volarić.

Za kazališnu glumicu godine nagradu je preuzela Nina Violić koja se zahvalila svojem kazalištu HNK. Nakon nje nagradu je preuzela i Elizabeta Brodić za novo lice u kazalištu te se također zahvalila cijelom nizu ljudi, a naročito mami i tati.

Ekipa iz života na Vagi preuzela je nagradu za najbolji reality show, a na pozornicu su pozvali i same natjecatelje za koje kažu da su najzaslužniji za ovo priznanje.

 - Ovo je reality show koji mijenja živote i želim vam još puno ovakvih sezona - rekao je jedan od bivših natjecatelja. 

Andrija Jarak preuzeo je nagradu za tv novinara godine te se pritom prisjetio i zahvalio na svemu Tatjani Krajač koja je preminula prošle godine.
Ekipa iz emisije "Provjereno" preuzela je nagradu za tv emisiju godine i tako zaključila dodjelu svih nagrada!

---------------------------------------

21:23 - Zlatni Studio u kategoriji tv zabava godine osvojila je emisija "A strana"

 - Hvala našem autorskom timu, sjajnim glazbenicima i čitavom timu - rekao je Duško Ćurlić. 

---------------------------------------

21:16 - Domaća serija godine je - "Na granici"!

 - Hvala našim gledateljima, zbog vas se trudimo biti bolji - poručila je ekipa iz serije prilikom primanja nagrade.

Zoran Šprajc osvojio je nagradu za "tv voditelja godine".

 - Ovo je već drugi put da dobivam nagradu, htio bih zahvaliti sjajnoj ekipi iz TV direkta na ovome. Hvala mojoj ženi, hvala HRT-u i Jutarnjem listu koji su organizirali ovu dodjelu i prije svega hvala našim gledateljima.

---------------------------------------

21:14 - Andrija Jarak je tv novinar godine, a tv emisija godine je "Provjereno".

---------------------------------------

21:06 - Proslavljeni hrvatski sportaši uz pomoć Zaprešić Boysa, Zorice Kondže, Tonyja Cetinskog i mnogih drugih izvodi "Igraj moja Hrvatska". Na pozornici je čak i Ćiro Blažević! Iz publike mobitelom sve pozorno snima pak izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Mila Elegovic i Goran Grgic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media

Mila Elegović i Goran Grgić

 

---------------------------------------

21:04 - A kazališna predstava godine je - Rikard III.

---------------------------------------

21:00 - Pobjednik u kategoriji kazališnog glumca godine je Milan Pleština!

  - Hvala žiriju, glasačkom tijelu i ekipi iz predstave "Mačke na vrućem limenom krovu" - rekao je Pleština.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: nastup.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX
 

---------------------------------------

20:54 - Marko Tolja i Zrinka Cvitešić pjevaju hitove iz filma "Tko pjeva zlo ne misli".  Na pozornici im se pridružila Mirjana Bohanec koja je igrala ulogu Ane Šafranek.

---------------------------------------

20:50 - Robert Ferlin je dobio nagradu za radijski glas godine.

  - Prošle godine nisam dobio nagradu pa mi je kćerkica rekla da nisam dobro namjestio osmijeh "drago mi je zbog kolegice". Eto, ove godine sam ga spremio, ali nije mi trebao. Hvala Jutarnjem listu što podržavaju nagradu, hvala mojim roditeljima i damama zbog čijeg sam ignoriranja ovdje!

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Frano Ridjan, Saa Lozar, Ivana Miseric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Frano Ridjan, Saša Lozar, Ivana Mišerić

 

----------------------------------------

20:48 - Otvoreni radio proglašen je radijom godine!

----------------------------------------

20:43 - Prešli smo na novi glazbeni hit - radijski voditelji pjevaju hit grupe Film "Neprilagođen". I stvarno su odlični!

Ali to nije sve, sad su u pjesmu kratko ubacili  "Dok svira radio" Borisa Novkovića!

 

----------------------------------------

20:40 - Zlatni Studio za igrani fil godine osvaja film "Osmi povjerenik"!

 - Ovo mi je osobito draga nagrada zašto je od publike  - rekao je redatelj Ivan Salaj.

----------------------------------------

20:38 - Filmska glumica godine je Nadia Cvitanović!

  - Hvala publici na nagradi, hvala Salaju na filmu i ulozi, hvala Frani Borku, hvala ekipi... Stvarno nisam očekivala ovo - rekla je Cvitanović.

----------------------------------------

20:36 - Nastavljamo s nagradama - najbolji filmski glumac je Janko Popović Volarić!

----------------------------------------

20:31 - Zorica Kondža pjeva baladu "A vitar puše" u spomen na lani preminulog velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića. Naravno, izvedba naše dive je maestralna.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Zorica Kondza.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Zorica Kondža

 

----------------------------------------

20:24 - Slijedi nagrada za hit godine za koji je voditelj Marko Tolja duhovito rekao da sigurno puno znači glazbenicima, ali on ga, eto - ne zna napisati.

Hit godine je "Ako te pitaju" Petra Graše! Ovo je druga nagrada za Grašu večeras.

 - Za mene je ovo jako važno. Glazbu radim s radošću i zahvaljujem svojim autorima Tonćiju i Vjekoslavu jer sve pjesme ne bi nastale da bi bile bez njih.

CROPIX
 

----------------------------------------

20:22 - U kategoriji pjevačice godine nagradu je osvojila - Nina Badrić!

 - Svaka nagrada je kao prva. Meni ovaj Zlatni Studio puno znači. Netko je rekao da traješ koliko traje i pljesak publike, a budući da su oni glasali  - hvala im! Čestitke i svim mojim kolegicama - rekla je Nina Badrić. 

----------------------------------------

20:20 - Za pjevača godine nominirani su Massimo, Petar Grašo i Tony Cetinski.

A dobitnik je... Petar Grašo!

  - Hvala najljepša, lijepo je biti u društvu veliki pjevača, hvala ljudima koji su glasali. Večeras su svi pobjednici, a ja sam eto možda bio malo bolji od ostalih. Hvala! - rekao je Grašo primajući nagradu.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Mia Dimsic, Marko Tolja.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Mia Dimšić i Marko Tolja

 

----------------------------------------

20:18 - Počele su prve nagrade:

  - Grupa godine su Zaprešić Boys, a koncert godine je onaj Prljavog kazališta na stadionu u Kranjčevićevoj! Čestitamo dobitnicima!

----------------------------------------

20:15 - Na pozornicu su izašli voditelji Danijela Trbović i Frano Ridjan.

 - Večeras vas vodimo kroz 20 kategorija. Redakcija Jutarnjeg lista oformila je stručni žiri koji je odabrao najbolje među najboljima - rekli su voditelji i potom poimence istaknuli sve članove žirija.

----------------------------------------

20:10 - Zvijezde se samo nižu na pozornici, pjevala je Vatra, a sada je u tijeku nastup Massima.

----------------------------------------

20:05 - Počela je dodjela Zlatnog studija! Galu večer pjesmom su otvorili Nina Badrić i Petar Grašo.

Prijenos možete uživo pratiti na HRT1.

----------------------------------------

20:00 - Pažnju na crvenom tepihu naročito je plijenila Mila Elegović koja je ispunila obećanje i stigla u "najkraćoj mini ikad". Više pročitajte i pogledajte OVDJE.

----------------------------------------

19:40 - Prije dodjele postavili smo nekoliko pitanja i glumcu Borku Periću koji je nominiran u kategoriji najboljeg filmskog glumca. Perić je prvi put na dodjeli Zlatnog studija i kaže da je jako uzbuđen:

 - Očekujem da se svi zabavimo - rekao je. Na pitanje kako je odabrao odijelo za večeras, duhovito je odgovorio.

 -  U ormaru imam dva odijela pa nije bilo teško.

Na pitanje o planovima za naredne mjesece rekao je da se prvo želi odmarati.

Glumica Elizabeta Brodić plijenila je pažnju u razigranoj zelenoj haljini.

 - Sama sam birala haljinu, drugačija je i zato mi se svidjela - rekla je Brodić i najavila da trenutno radi na novoj predstavi u HNK Varaždin, s Karlom Mrkšom i Sunčanom Zelenikom. Redatelj je biti Tomislav Pavković, dodala je mlada glumica.

----------------------------------------

19:30 - Mnogobrojne zvijezde pristižu na dodjelu najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - Zlatni Studio. Ispred HRT-ova studija “Anton Marti” vlada velika vreva prije nego počne glavni događaj večeri koji je na rasporedu u 20 sati.

Doris Pinčić Rogoznica prije dodjele rekla je našim novinarima da se jako veseli dodjeli na kojoj će biti jedna od prezenterica.

 - Ovo je lijepo, prilika za sresti brojne kolege. Imam čast večeras s legendarnim Grgom nekome dati nagradu u ruke. Lijepo je da ima ovakvih događanja. Ovo je ipak glas publike, a to je najvažnije - rekla je Pinčić.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo