STIŽE I WOLFGANG FLUR

AKADEMSKA KONFERENCIJA O KRAFTWERKU Radovi i eseji o pionirima elektronske scene

 Igor Sambolec / CROPIX

Prva akademska konferencija o pionirima elektronske glazbe iz Njemačke održat će se 20. i 21. siječnja u Velikoj Britaniji.

Naime, akademski skup o Kraftwerku nazvan je 'Industrielle Volksmusik for the Twenty-First Century: Kraftwerk and the Birth of Electronic Music in Germany', a svoje istraživačke radove predstavit će brojni ugledni profesori te stručnjaci iz raznih društvenih područja.

Konferencija će se održati na Sveučilištu Aston u Birminghamu, a osim tamošnjih profesora, predstavit će se i rad Melanie Schiller 'Fun Fun Fun On The Autobahn: Kraftwerk Challenging Germanness' te esej Uwea Schüttea 'We Are the Robots! On the Cultural-Historical Origins of the Man-Machine'. Svi sudionici, studenti i posjetitelji, pozvani su da se priključe diskusiji. 'Konferencija će potaknuti okupljene da istraže mnoga područja te preispitaju neka već postavljena stajališta o Kraftwerku', poručuju organizatori.

Na konferenciji će se naći i jedan od članova Kraftwerka, Wolfgang Flur koji će publici pročitati neke dijelove iz njegove zbirke memoara 'Kraftwerk: I Was a Robot' nakon čega će odgovoarati na pitanja okupljenih.

Valja istaknuti kako će Kraftwerk ove godine, uz Beatlese, na dodjeli Grammyja dobiti nagradu za životno postignuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:19