LJUBAVNA PRIČA

ANA RUCNER I VLADO KALEMBER ZA STUDIO 'Brak nam nije ni bio u krizi. Zlobnici su lagali da se rastajemo'

Nakon aferičnih natpisa o tome da je Hrvatska turistička zajednica tijekom nekoliko godina za Anine angažmane platila 5,3 milijuna kuna, mnogi su mediji senzacionalistički objavljivali da je njihova ljubav krahirala, no u prvom zajedničkom intervjuu par Rucner-Kalember opovrgava ružne glasine. Njih se dvoje, pritom, od ove subote zajedno natječe u showu 'Zvijezde pjevaju'.

Premda još nisu ni stali i zajedno zapjevali pred televizijskim kamerama, mnogi Anu Rucner i njenog trideset godina starijeg supruga Vladu Kalembera već vide kao pobjednike nove sezone HTV-ova showa "Zvijezde pjevaju" koji starta u subotu. No, Ana i Vlado o pobjedi ne razmišljaju. U emisiju su, vele, ušli kako bi se dobro zabavili, a dosad su skupa pjevali uglavnom na tulumima što ih je organizirala Anina obitelj. U tim prilikama na repertoaru su im bile većinom zabavne i narodne pjesme, a sada će to morati proširiti na rock, soul, swing, mjuzikl...

U televizijskom studiju bodrit će ih i njihov sedmogodišnji sinčić Dorijan, a njihov zajednički nastup u televizijskoj emisiji ujedno je i dodatna potvrda kako je u njihovom braku, unatoč prošlogodišnjim medijskim nagađanjima, sve i dalje sjajno.

Zbog čega ste pristali sudjelovati u showu 'Zvijezde pjevaju'?

Vlado: Ja sam pjevač starog kova pa se u principu držim starih pravila igre, dakle nosača zvuka i koncerta. Napravim pjesme, snimim ih, a onda ih plasiram na nastupima. Zbog toga sam imao neku vrstu laganog otpora prema ovakvim emisijama, jer u njima ne smijem pjevati svoje pjesme. No, kako kažu, jedino budale ne mijenjaju mišljenje, pa evo i mene u emisiji!

Ana: Već su me i prije pozivali da sudjelujem u ovoj emisiji, ali nikako nisam mogla uskladiti termine televizijskih nastupa i svojih koncerata. Ovog puta imat ću gusti radni raspored, ali drago mi je da sam se uspjela odazvati. Sviđa mi se kako to HRT radi i veselim se što ću biti dio showa. Raduje me to što nastupam s Vladom. Bez njega u paru mislim da ne bih ni sudjelovala.

Koliko često dnevno vježbate?

Vlado: Pa nije da se baš ubijamo od vježbanja. U prosjeku vježbamo dva do tri dana u tjednu po nekoliko sati. Srećom, pjevamo manje-više vrlo poznate skladbe pa se brzo ufuramo u njih. Organizatori su nam svima dali odlične uvjete na televiziji tako da za probama doma i nema neke potrebe. U televizijskom glazbenom studiju imamo mikrofone i razglas i dovoljno vremena za pripremu.

Ana: Uz sve to, ja pjevušim gdje god stignem, ali i inače to radim, samo sam sada umjesto na više melodija koncentrirana na jednu pjesmu kako bih je što bolje osjetila.

Vlado: - Otkako je znam, Ana stalno pjevuši. I inače su svi Rucneri veliki veseljaci i jedva čekaju prigodu da zafeštaju. Naravno, uz zabavne i narodne pjesme, tako da se Ana u zabavnjacima jako dobro snalazi. Uz to ona kao akademski glazbenik savršeno intonira, pa s velikom preciznošću može pjevati bilo koji glas.

Ana, je li vam teže vježbati pjevanje ili sviranje?

Ana: Za mene je sviranje prirodna pojava jer se time bavim 24 godine. Pjevanje iziskuje druge stvari i nije nimalo lagano. Do danas sam nešto pjevušila i snimila nekoliko pjesama, ali to je neusporedivo s live izvedbom. Toga sam apsolutno svjesna i zato dobro slušam upute svog mentora.

* * *

Prije pola godine u nekim je medijima objavljeno kako se razvodite. Očito je da to nije bilo točno, no što zajednički poručujete onima koji su vas željeli razvesti?

Vlado: Osjećam gađenje prema medijskom čačkanju po privatnim životima. Meni su ljudi oduvijek bili zanimljivi isključivo po svom umijeću, a njihovi privatni životi me ne interesiraju, jer su oni izvan svog posla samo obični ljudi. Nekakav Ronaldo ili Modrić su u privatnom životu obični frajeri, manje ili više simpatični, ali su na nogometnom terenu čarobnjaci. Pa zašto da ih onda umjesto na nogometnom terenu gledam u njihovoj kuhinji, na ulici ili čak, ne daj Bože, u spavaćoj sobi?

Mene tuđe privatnosti ne interesiraju jer uživam u vlastitoj. Ne živim tuđe živote niti ih komentiram, živim svoj vlastiti život i u njemu nastojim maksimalno uživati.

Ana: Mislim da je Vlado rekao sve. Nas dvoje smo najdublja intima i neka ona i ostane takva.

* * *

Intervju u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio.

Sutra, 14. ožujka, besplatno uz Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:26