NOVI GLAS MAGAZINA

Andrea Šušnjara: Čekala sam 7 godina da ostvarim snove

Andrea Šušnjara s Magazinom će prvi put nastupiti na Splitskom festivalu. U Magazinu su oduvijek pjevale plavuše, samo je Ivana Kovač na kratko prekinula taj običaj

ZAGREB - Čekala sam sedam dugih godina, ali isplatilo se, jer sam napokon dočekala. Sada je čekanju kraj, a ja sam postala nova pjevačica grupe Magazin - kaže Andrea Šušnjara, 23-godišnja Splićanka koja će s Magazinom prvi put nastupiti početkom srpnja na Splitskom festivalu.

Primijetio ju Huljić

Nježnu djevojku raskošnog glasa Tonči Huljić uočio je kada je kao 16-godišnjakinja pohađala satove solo pjevanja u splitskoj glazbenoj školi u razredu s Huljićevom kćeri Hanom. Četiri godine kasnije Jelena Rozga krenula je u solističku karijeru, no umjesto Andree, u Magazin je ušla Ivana Kovač. Naime, na rutinskom liječničkom pregledu ustanovljeno je da Andrea boluje od opake bolesti.

Borba s bolešću

- Ne volim danas previše pričati o tome jer je sve to, hvala bogu, iza mene. Sve to što sam prošla nije bilo lako, od operacije koja je uslijedila samo dva dana nakon što mi je otkrivena cista na jajniku, do tri ciklusa kemoterapija koje sam prolazila. Ali, nikad se nisam predavala, nisam gubila vjeru ni snove o tome da želim postati pjevačica - prisjeća se Andrea, koja je, čim joj je postalo bolje, nastavila suradnju s bračnim parom Huljić.

- Vjekoslava i Tonči u međuvremenu su mi postali poput članova obitelji, a zahvaljujući njima i njihovoj vjeri u mene tijekom proteklih sedam godina nastupala sam na Splitskom festivalu, na tri Dore i na jednom Eurosongu. Upravo zahvaljujući lanjskom nastupu na Eurosongu u Moskvi danas nemam tremu uoči premijernog nastupa s Magazinom - objašnjava Andrea, koja zbog pjevačke karijere neće zapustiti školovanje.

Teta u vrtiću

Polaznica Filozofskog fakulteta u Splitu, na kojem studira na Odjelu za pedagoški odgoj, počela je pripremati svoj diplomski rad na temu glazbenog odgoja predškolske djece.

- Svoju budućnost vidim za mikrofonom na pozornici, ali jednog dana, tko zna, možda počnem raditi i u struci - otkriva Andrea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:04